BlogE-commerceMarkethings.net inspireert

Is there an app for that?! Betalen met apps

There’s an app for everything! Nou ja, voor bijna alles dan. Van de meest onzinnige zaken tot zeer bruikbare dagelijkse verplichtingen. Onder de laatste noemer is het doen van betalingen goed te scharen. Starbucks kwam recentelijk met een applicatie om met behulp van een mobiele applicatie te betalen en meer partijen lijken te volgen.

Zoals hier uitgelegd, kan door middel van een enkele keer scannen de balans opgemaakt worden. Het product wordt gescand met de smartphone, waarna een link wordt gelegd met de loyaliteitskaart van de klant. Gemak voor de klant, gemak voor de winkels. Hoewel deze variant alleen nog maar beschikbaar is in de Verenigde Staten, heeft in Nederland de samenwerking tussen Rabobank en Hyves geleid tot gemak in overmaken van onderlinge betalingen door middel van Hyves Afrekenen. Ook de B2C-toepassing van afrekenen door middel van mobiele apps is vertegenwoordigd, zoals Pathé bijvoorbeeld laat zien voor de aanschaf van een bioscoopkaartje. Met de enorme groei aan mobiele applicaties en het wederzijdse gemak, kost het weinig inbeeldingsvermogen om te voorspellen dat veel partijen zullen volgen.

Het lijkt het juiste moment om te gaan speculeren over hoe lang we nodig met ouderwets contant geld blijven zwaaien? 5 jaar? 10 jaar? 15 jaar? Place your bets!

The following two tabs change content below.

Thom

Laatste berichten van Thom (toon alles)

Een gedachte over “Is there an app for that?! Betalen met apps

  1. Betalen via de apps is zeker de toekomst, zoals al aangegeven door thom in het artikel: het is niet de vraag of het wordt ingeburgerd, maar wanneer. Bij het beantwoorden van de vraag wanneer moet rekening gehouden worden dat het hier wel om betalingen gaat en dus veilig moeten zijn. Ik denk dat de meesten nog niet hiervan gebruik zullen maken, omdat niet duidelijk hoe veilig het daadwerkelijk is. Als dit bekend wordt zal de implementatie zeker een stuk sneller gaan..

    Roel Kersbergen
    Marketing Associatie Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.