BlogMarkethings.net recenseert

Kerstreclames 2016

image-2016-12-21

Vandaag alweer de zesde editie van Markethings.net recenseert! Dé column waarin bloggers van Markethings.net hun mening geven over een bepaald fenomeen binnen de wijde wereld van marketing.

Als vervolg op onze vorige feestelijke editie, gaan we vandaag de mooiste/ meest inspirerende kerstreclames beoordelen. Er werd al eerder door onze gastblogger Tom Siddals geschreven over de kerstreclame van Coca-Cola , maar er zijn er nog veel meer te vinden natuurlijk. Hieronder ga ik de vier, voor mij, meest inspirerende reclames aan jullie laten zien.

1. Christmas with love from Mrs Claus

Deze kerstreclame van M&S, een keten van warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk, heeft genoeg elementen van de traditionele kerstreclames, maar combineert het met de moderne tijd waarin we leven. We zien de Kerstman op reis gaan om alle cadeaus te bezorgen. Maar ondertussen gaat Mrs. Claus de kerstdromen van een jongen waarmaken, om zijn zus de kerst van haar leven te bezorgen. De traditionele elementen zijn aanwezig, er is een verhaal met emoties en toch is het net iets anders dan de normale reclames. Wat mij betreft een zeer geslaagde reclame.

Conclusie | 4 sterren |

2. #BusterTheBoxer

De kerstreclame van John Lewis, ook een keten van warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk, kun je hier boven bekijken. Wat we zien is een vader die voor zijn dochter een trampoline heeft gekocht, maar uiteindelijk blijkt dat wel meerdere deze trampoline leuk vinden. De commercial eindigt met de slogan; ‘Gifts that everyone will love’. Goed bedacht als je het mij vraagt. Ook vind ik het leuk dat het anders in is gestoken dan andere traditionele reclames. We zien vrij weinig rood, geen kerstman etc. In conclusie, hij is duidelijk en goed doordacht en uitgevoerd, maar de emoties blijven achter.

Conclusie | 3,5 sterren |

3. #ManOnTheMoon

https://www.youtube.com/watch?v=wuz2ILq4UeA

De kerstreclame van John Lewis vorig jaar was een stuk beter naar mijn mening, vandaar dat ik jullie deze niet wil onthouden. De reclame besteed extra aandacht aan het eenzame gevoel dat ouderen vaak hebben. De boodschap hier is dat kerstmis niet alleen gaat om cadeautjes kopen, maar het hele gevoel erachter. De aandacht en liefde die we elkaar geven met kerst. Ik denk dat deze reclame een van de betere kerstreclames is, aangezien er zeer duidelijk gemaakt wordt waar kerst nu eigenlijk echt om draait.

Conclusie | 4,5 sterren |

4. Operation Treenapping

De laatste van het stel, gemaakt door Ikea. Deze reclame draagt een zelfde soort boodschap uit als alle vorige. Het zou met kerst niet moeten gaan om cadeautjes, maar samen zijn. 3 jongetjes gaan in de avond op pad om een kerstboom te stelen. Deze plaatsten ze dan bij andere kerstbomen, zodat ze samen kunnen zijn. Hun slogan ‘de best gift is being together’ is hier dan ook zeer goed op zijn plek. De traditionele elementen zijn haast niet aanwezig, maar de emotie en boodschap zijn duidelijk. Een zeer fijne reclame.

Conclusie | 4 Sterren |

Conclusie

Veel bedrijven hebben dit jaar aandacht besteed aan het belang van samenzijn met kerst. Het gevoel is goed overgebracht, maar op een speelse manier.
.

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.