BlogInnovatieMarkethings.net informeert

JCDecaux: Verdienen op bushokjes

Bewust of onbewust, iedereen is meerdere malen met JCDecaux in contact gekomen. Het collegejaar is namelijk alweer even begonnen dus er is een grote kans dat je weer gebruik hebt moeten maken van het door ons geliefde OV. Voor weekendritjes terug naar je vader en moeder of voor de dagelijkse reizen, elke student heeft er mee te maken. En wat is er nou prettiger dan in een bushokje schuilen tijdens de (vele) herfstdruppels? Dit fijne bushokje is het begin geweest van JCDecaux.

Het begin

Het begon in 1964, Jean-Claude Decaux had genoeg van het wachten in de regen voor de bus en kwam met het geniale idee om bushokjes te bouwen in ruil voor reclame. Hierdoor bleven de mensen droog, de reclamebureaus hadden meer mogelijkheid om zich te uiten en de gemeente had betere voorzieningen. Een win-win-win situatie dus! Sindsdien is JCDecaux niet meer van ons straatbeeld weg te denken en hebben ze naast bushokjes ook bijna overal billboards en zuilen. Enkele feitjes over deze grootmacht:

  • Marktleider met een omzet van 2,8 miljard per jaar
  • Wereldwijd in 60 landen actief
  • In 45 grote gemeenten actief in Nederland
  • Bezit meer dan 1 miljoen reclame panelen.

Het contact met JCDecaux gaat vaak onbewust, als je niet weet van het bestaan mis je het merk volledig. Daarentegen moet JCDecaux het prachtige Tilburg nog ontdekken!

 bushokje jcdecaux

Meer dan alleen bushokjes

JCDecaux beperkt zich echter niet tot de “standaard” buitenreclame. Vorige maand hebben ze namelijk nog 1000 strandstoelen aan de inwoners van Amsterdam aangeboden om de opening van de Amsterdamse Beurs te vieren. Met de oproep “Kom es ff lekker zitten” nodigt het de inwoners uit om lekker even een rustmomentje te pakken, wat natuurlijk voor de gemeente Amsterdam ook een goede zaak is. Verder brengen de technologische ontwikkelingen ook voor JCDecaux voordelen, zo hebben ze namelijk al verschillende bushokjes met interactieve schermen wat ervoor zorgt dat de mensen al een stuk meer te doen hebben tijdens het wachten.

Zie ook dit JCDecaux bushokje in samenwerking met Pepsi wat het wachten opeens een stuk spannender maakt:

 

 

Kansen

Met alle marketing impulsen die de consument naar zijn hoofd krijgt heeft JCDecaux natuurlijk een unieke positie, vooral met de bushokjes die ze plaatsen. Mensen zijn hier namelijk gewoon aan het wachten waardoor ze zich minder zullen storen aan een marketing overflow (denk aan de vele website reclames). Echter zijn er nog heel veel kansen voor JCDecaux hoe ze in de toekomst een hogere response rate kunnen krijgen. Denk aan bijvoorbeeld het plaatsen van speakers in de bushokjes of speciale informatieschermen waar advertenties geplaatst kunnen worden.

Dus houd je ogen open en je zult zien dat JCDecaux een stuk meer aanwezig is dan dat je denkt! Verder zullen er naast jou diezelfde dag nog 350 miljoen andere mensen ook bereikt worden door deze onderneming.

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.