BlogOverig

Just Graduated: Anouk Dijkhoff

img_1390-2Aan mij de eer om de derde blog te schrijven in deze reeks van Just Graduated marketingstudenten. Net zoals mijn twee voorgangers, heb ook ik het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Niet in de bierbranche of elektronica, maar in het voetbal. En nog specifieker: het vrouwenvoetbal. Binnen de KNVB ben ik namelijk werkzaam bij het projectteam voor het EK Vrouwenvoetbal (WEURO 2017) dat volgend jaar in Nederland zal gaan plaatsvinden.

Even voorstellen

Mijn naam is Anouk Dijkhoff, 24 lentes jong en momenteel woonachtig in Den Bosch. In februari van dit jaar heb ik de master Marketing Management afgerond aan Tilburg University. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij de KNVB op de marketingafdeling voor het Vrouwenvoetbal. Inmiddels ben ik Marketing & Communicatie projectmedewerker voor WEURO 2017. Zelf ben ik helaas een aantal jaar geleden gestopt met voetbal in verband met blessures, maar ik vind het nog steeds leuk om af en toe een wedstrijd van de regerend landskampioen te bezoeken en om met andere sporten bezig te zijn.

KNVB

In mei 2015 ben ik stage gaan lopen bij de KNVB en heb ik onder andere mee mogen werken aan campagnes rondom het WK Vrouwen in Canada, waar de OranjeLeeuwinnen destijds voor het eerst aan mee deden. Vanaf augustus heb ik een afstudeeronderzoek uitgevoerd, waarin ik gekeken heb waar de mogelijkheden liggen voor de KNVB om meer vrouwen 30+ aan te trekken. Daarna ben ik bij de KNVB mogen blijven werken en vanaf augustus ben ik werkzaam binnen het projectteam voor het EK Vrouwen. Dit toernooi zal volgend jaar van 16 juli t/m 6 augustus in Nederland plaatsvinden. De speelsteden zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg(!) en Utrecht. Enerzijds moeten we ervoor zorgen dat de stadions uitverkocht raken, anderzijds hopen we hiermee ook het meiden- en vrouwenvoetbal op de lange termijn te stimuleren, ook na het EK. Op dit moment telt de KNVB zo’n 153.000 vrouwelijke leden, wat de afgelopen jaren een ongelofelijke groeispurt heeft mee gemaakt. Hiermee is het de grootst groeiende sport in Nederland en er liggen nog veel mooie kansen!

Asset | Marketing

Nog vaak denk ik terug aan mijn mooie tijd bij Asset | Marketing! Tijdens mijn studie ben ik onder andere lid geweest van de activiteitencommissie en de Markethings Week commissie. Later ben ik External Affairs Officer geworden van het Bestuur 2013 – 2014. Dat was echt een topjaar waarin ik heel veel leuke mensen heb leren kennen, maar vooral ook heel veel geleerd heb. Tijdens ons jaar hebben we de partnership pakketten voor bedrijven aangescherpt, de samenwerking met het Marketing Department nieuw leven ingeblazen en hard gewerkt aan een goedwerkend Career Portal. Daarnaast heb ik ook de Activiteitencommissie, Commercial Night en Meesters in Marketing (MiM) commissie mogen begeleiden. Deze laatste commissie vond ik zo leuk, dat ik er na mijn bestuursjaar in gebleven ben en mezelf momenteel voorzitter van de commissie mag noemen. Met deze commissie organiseren we twee keer per jaar activiteiten voor alumni van de vereniging. Daarnaast zit ik ook nog in Stichting Markethings Week. Ik heb gelukkig dus nog niet helemaal afscheid van Asset | Marketing hoeven nemen J

Mocht je naar aanleiding van mijn blog nog vragen hebben, voel je vrij om me een berichtje te sturen! Ben je op zoek naar een stage of wil je volunteeren tijdens WEURO 2017? Kijk dan op de website van KNVB Talent Team. Hopelijk tot bij één van de wedstrijden volgend jaar!

Email: anouk.dijkhoff@knvb.nl

LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.