BlogCarrière Oriëntatie

Just Graduated: Jessica Snoeren

image-2016-11-15-1

Je voelt je best ‘oud’ wanneer je gevraagd wordt om een blog te schrijven voor de reeks Just Graduated, maar dat terzijde. Anouk Dijkhoff gaf het spreekwoordelijke stokje door en nu is het aan mij om de vierde blog te schrijven. Ik ga niet zoals Mike werken in de bierbranche, of zoals Marly in de elektronica sector. Momenteel ben ik Communicatieadviseur (Jr.) bij BDO. Hè waar? Een accountants- en adviesorganisatie: qua omvang de nummer vijf ter wereld.

Even voorstellen

Ik ben Jessica Snoeren, mocht pas geleden 24 kaarsjes uitblazen en ik woon in Tilburg. Eind februari ondertekende ik het diploma van de master Business Communication and Digital Media: een veel te lange naam voor een communicatie opleiding. Een paar dagen later verhuisde ik voor een aantal maanden naar Londen om ervaring op te doen in de wereld van Digital Marketing bij Truffle Social. Daarna reisde ik een maand door het prachtige Sri Lanka en toen was het écht tijd om te gaan solliciteren. Inmiddels vervul ik ongeveer een maand de functie van Communicatieadviseur (Jr.) bij BDO Nederland.

BDO Nederland

Accountantskantoren liggen de laatste jaren nogal onder vuur, zoals onder andere de Autoriteit Financiële Markten (AFM) constateerde. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stelde dat “Nederlandse accountants snel in actie moeten komen om hun werk te verbeteren”. Het feit dat de kwaliteit onder de maat is, vindt hij onacceptabel. Het waarborgen van de algehele kwaliteit is dus noodzakelijk. Daarom zijn we binnen BDO Nederland in november 2016 gestart met een kwaliteitsprogramma. Dit houdt in dat alle collega’s actief aan de slag gaan om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen, zowel binnen de organisatie als op het gebied van dienstverlening. Hoewel dit project BDO-breed is geïntroduceerd, zijn er voor iedere regio specifieke aandachtspunten geformuleerd naar aanleiding van een intern onderzoek. Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie rondom dit kwaliteitsprogramma binnen BDO Nederland.

Asset | Marketing

Ik studeerde Communicatiewetenschappen, maar wilde me ook graag verdiepen in marketing. Toen ik hoorde dat studenten met passie voor marketing (yes, check) ook actief lid konden worden van Asset | Marketing, twijfelde ik niet. Niet veel later vergaderde ik met de Marketing Event commissie over de editie van 2015. Ik vervulde de rol van External Affairs Officer: het was mijn taak om contacten te leggen met bedrijven en deze te onderhouden. Uiteindelijk zetten Carlijn, Jorrit, Bart, Marlie en ik een te gekke editie neer waar non-traditional marketing centraal stond. Onder andere Centraal Beheer Achmea, OTSO en het reclamebureau achter de Heineken Floating Bar op Ibiza spraken tijdens dit event. Tijdens het schrijven van mijn thesis wilde ik nog steeds graag actief blijven en ben ik lid geworden van de commissie Markethings.net, waarvoor ik marketing gerelateerde artikelen schreef. Terugkijkend op mijn tijd bij Asset | Marketing heb ik veel geleerd, zowel op persoonlijk vlak als inhoudelijk. Ik bezocht een hoop informele en formele activiteiten die door Asset | Marketing georganiseerd werden, zoals de Asset Inhousedays, Marketing Recruitment Day en Cycling dinner. Ik kijk terug op een te gekke en leerzame tijd. Ik zou het (dit klinkt cliché maar ik meen het) echt iedere student aanraden.

Mocht je nog vragen hebben of graag willen werken bij BDO Nederland: ik help je graag. Stuur me gewoon een mail of neem contact op via LinkedIn!

Email: jessica.snoeren@bdo.nl

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.