BlogOverig

Just Graduated: Mike van Diesen

Eén van mijn grootste hobby’s ligt in de wereld van bieren. Uiteraard is het nuttigen ervan een leuke bezigheid maar dat is lang niet alles. Waar komt het vandaan? Hoe is het ontstaan? Welke verschillende bieren zijn er? Hoe kan je het combineren? En hoe denken anderen hierover?

Even voorstellen

 

Mijn naam is Mike van Diesen en sinds kort werk ik hele dagen met bieren. Ik heb dus een groot deel van mijn hobby weten om te toveren tot dagelijks werk. Andere hobby’s zijn voetbal, mountain biking en muziek & film, maar misschien dat ik deze vrijetijdsbestedingen ook nog eens uit kan breiden. Het is allemaal begonnen met een speciaal biertje op een terras, dat zó goed beviel, dat de (speciaal) bieren wereld mijn interesse heeft sindsdien. Heden ten dage heb ik samen met vijf anderen zelfs een ‘speciale bieren club, waarbij we eens per maand samenkomen. Tijdens deze avonden verzorgd één persoon de avond en zorgt voor de te proeven bieren, achtergrond informatie met schrijfgerei en natuurlijk wat lekkers voor erbij.

AB InBev

In februari 2016 ben ik begonnen met werken bij Anheuser Busch InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld. De bekendste merken in Nederland die onder ABI vallen zijn Jupiler, Hertog Jan, Hoegaarden, Corona, Leffe en Budweiser. Je kunt je wel voorstellen dat het leuk is om dagelijks met deze merken te werken! Het dagelijkse werk dat ik verricht valt binnen mijn traineeship, wat inhoudt dat ik een tweejarig programma heb waarna ik door kan stromen naar een nieuwe positie. De twee jaar is opgedeeld in On-Trade (horeca) sales en marketing en Off-Trade (retail) sales en marketing. Ik houd me nu vooral bezig met sales ter ondersteuning van de accountmanagers zoals prospects bezoeken en bestaande klanten bezoeken om trade marketing activaties uit te rollen. Een trade marketing activatie is bijvoorbeeld een (bier)-menukaart die samen met de klant wordt opgemaakt om verkoop van bieren te stimuleren. Naast de sales functie zijn er twee marketing projecten van ieder zes maanden dus het valt zeker in mijn straatje na het behalen van mijn Master in Marketing Management.

Asset | Marketing

Tijdens mijn actieve tijd bij Asset | Marketing ben ik in contact gekomen met AB-InBev omdat ik in de commissie zat van het Marketing Event (2014) als Treasurer. Wij waren destijds druk bezig met het bedenken welke bedrijven interessant waren voor de medestudenten en Jupiler was er één van. We konden makkelijk contact opnemen met een werknemers van ABI omdat de betreffende persoon ook oud Asset | Marketing lid was. Asset | Marketing helpt dus echt met het creëren van een netwerk! Naaste de mede-commissie leden heb ik veel andere mensen leren kennen bij Asset waarmee ik nog een aantal biertjes heb gedronken ;-). Vooral aan het Actieve Kader Weekend (AKW) heb ik goede herinneringen. Ik noem Biercantus en competitieve spelen. Sommige spreek ik nu nog geregeld en dat is mooi om in contact te blijven en te weten hoe we het doen met zijn allen.

Wat Asset het meest voor mij heeft betekend? Natuurlijk de vrienden die ik er aan over heb gehouden!  Naast het eigen event dat we opgezet hebben, biedt het een laagdrempelige mogelijkheden om naar andere events te gaan. Het leuke hieraan is dat je meer mensen kent, meer bedrijven ziet en daardoor weer makkelijker in contact komt met externen. De VriMiBo was zelfs nog persoonlijker, die altijd goed georganiseerd werd en waarvan ik zelfs privé berichten kreeg als ik er niet was! Of gewoon de kamers bezoeken na de colleges om even een kort praatje te maken.
Formeel gezien staat het ook nog eens goed op je CV om naast studeren actief te zijn maar dat was voor mij niet dé reden om iets te gaan doen naast mijn studie.

Mochten er naar aanleiding van deze blog nog vragen zijn, schroom niet om contact met me op te nemen!

Email: Mike.vandiesen@ab-inbev.com
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/mikevd7
Twitter: https://twitter.com/mikevdiesen

AB-InBev: http://www.bestbeerjob.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.