Blog

Kansloze Winnaars

Soms kom je een product tegen dat te kansloos is voor woorden. Wie heeft in hemelsnaam bedacht dat dit een goed idee was om te gaan maken? Toch zijn niet alle ideeën even kansloos als ze bij voorbaat lijken. Een paar kansloze winnaars uitgelicht.

De snuggie

Snuggies zijn niet meer dan draagbare dekens; fleecedoeken met mouwen eraan genaaid. Een fashio nono van de categorie Crocks. Het snuggie concept was zo waardeloos dat het niet eens mogelijk was er een patent voor aan te vragen. Hoe heeft dit product bestaansrecht kunnen verwerven? Dit komt waarschijnlijk door de buzz die de slimme marketing campagne heeft gegenereerd. Door het product niet serieus te presenteren, maar juist in een ridicule setting werd het al snel een cult item. Verschillende komieken hebben aandacht besteed aan de snuggie, en ook was hij te zien in TV series (o.a. 30 Rock). Tegenwoordig verkrijgbaar in onder meer ‘’camouflage’’, ‘’penguin’’ of in een modieus luipaard printje. Geschatte opbrengst: $200 miljoen!

 prints_leopard

iFart

De iFart is een scheetkussen app verkrijgbaar voor de iPhone. In tegenstelling tot de snuggie heeft de iFart gekozen voor een meer serieuze benadering van een kansloos concept. Het product wordt op een normale manier gepresenteerd, maar doordat het compleet belachelijk is maakt dit het geheel humoristisch. De belachelijke humor van deze app is wat zorgt voor de aantrekkingskracht. Nepwinden zijn onder meer te verkrijgen onder de naam ‘’Harry Pooter’’, ‘’Forest Dump’’ en ‘’Bravefart’’, en modus ‘’Fart-a-friend’’ of ‘’Record-a-fart’’. Fart for your rights! Verkrijgbaar vanaf $0,99. Geschatte opbrengst: $400.000.

The million dollar homepage

Een Britse student opende een webpage om te betalen voor zijn bachelorstudie. Hij verkoopt de ‘’pixels’’ op zijn site voor $1 per stuk. Weer eens wat anders dan een bijbaantje als huiswerkbegeleider of vakkenvuller. Na een jaar tijd waren bijna alle pixels verkocht. Verkoop van pixels vind plaats doordat het grote aantal bezoekers het interessant maakt voor adverteren. Daarnaast is het een sympathiek concept en leent het zich voor internethumor; zo is er onder meer een Wally (Waar is Wally?) verstopt. Geschatte opbrengst: $1 miljoen. http://milliondollarhomepage.com/

Icanhascheezburger.com

Picdump site Icanhascheezburger.com begon als de wens van Eric Nakagawa en Kari Unebasami om hun kattenfoto’s te delen op het internet. Inmiddels worden er dagelijks honderden kattenfoto’s (en hondenfoto’s) geüpload en haalt de site miljoenen bezoekers per maand binnen. Ook zijn er vertakkingen opgericht zoals Failblog.org (voor fails) en Roflrazzi (voor VIP’s). In 2007 hebben de oprichters hun site verkocht voor 2 miljoen dollar. Niet slecht voor een site die leeft op user generated content. http://icanhas.cheezburger.com/

Naamloos

Moraal van dit verhaal: Beter slecht verzonnen dan goed gejat! Voorwaarde: Buzz!

Bron: Businessinsider.com

Zelf nog een slecht idee bedacht? Deel het in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.