BlogMarkethings.net informeertMarkethings.net inspireert

Keep On Smiling: Waarom een stralende lach harten verovert

‘A smile is the best make-up a girl can wear’; deze, lichtelijk afgezaagde quote, weet wel een punt te maken. Een lach wordt namelijk wereldwijd gezien als één van de mooiste manieren om emoties te uiten. Maar wat voor positieve effecten heeft het tonen van een lach precies en hoe kan deze gezichtsuitdrukking op een goede manier worden ingezet door marketeers? Vandaag deel ik mijn inzichten met jou!

Lachen maakt je gezonder

Lachen is een goed iets: het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat lachen, humor en plezier zeer belangrijke aspecten zijn in ons leven. Het dagelijks laten zien van een lach, heeft direct een positief effect op de bloeddruk, verlaagt het stresshormoon en verbetert je spierkracht. Wellicht een idee om de term ‘an apple a day, keeps the doctor away’ in een nieuw jasje te steken en te veranderen in ‘a smile a day, keeps the doctor away’? 

Wil je als marketeer de gezonde effecten van jouw product of service belichten? Dan is het kiezen van een oprechte lach een goede optie in jouw marketinguitingen.

Lachen houdt je positief

Iedereen heeft wel eens mindere dagen, waarop het lijkt alsof alles om je heen grauw is. Tot het moment zich voordoet en een vriend of vriendin je weet te laten lachen. De wolken verdwijnen en opeens verschijnt er weer een stralende zon en je realiseert je dat dingen niet zo erg zijn als ze lijken. Het lachen zorgt ervoor dat je positive vibes voelt en gemakkelijker om kan gaan met tegenslagen in het leven.

De focus wordt geoptimaliseerd en alles lijkt wat gunstiger. Het is geen lange termijn oplossing, maar een lach kan zeker problemen op de korte termijn dragelijker maken. Laughter therapy is bijvoorbeeld een veelgebruikte manier om stress te verminderen en de dagelijkste zorgen even te vergeten.

Als marketeer kun je veel stress en werkdruk ervaren, maar probeer om momenten te pakken om even te ontladen. Onthoud dat de zon altijd schijnt achter de wolken en maak voldoende tijd voor leuke dingen in je vrije tijd. Voor marketinguitingen is het interessant om een lach te gebruiken als je positieve emoties wil oproepen, zoals wordt gedaan met de campagne van TUI. Men verbindt de positieve gevoelens van de campagne met de mogelijke reis die gemaakt gaat worden, waardoor jij als consument zin hebt om met een stralende lach op vakantie te gaan.

Lachen verbindt

Iedereen houdt ervan om te lachen. Het maken van een grap, kan gevoelens van verbinding en vertrouwen oproepen. Vele relaties zijn gebaseerd op ervaringen waarin humor werd gedeeld. Dit blijkt uit het feit dat mensen zakendoen met mensen die zij leuk vinden. Als jij dus veel lacht en humor toont, word jij geassocieerd met de positieve emoties die verbonden zijn aan humor.

Zorg er dus voor dat jij als marketeer jezelf weet te verkopen met je humor en je lach, om succesvol in je carrière te staan. Wie weet wat een simpele lach naar iemand jou uiteindelijk kan opleveren..

Bovengenoemde voordelen zijn enkel een kleine greep uit de collectie positieve effecten van lachen. Uit onderzoek blijkt dat volwassenen gemiddeld (slechts) 26 keer per dag lachen. Hoe vaak lach jij per dag? Wat het aantal ook mag zijn, hopelijk heb ik jou kunnen inspireren om vaker je stralende lach te zien. En vervolgens kun jij profiteren van alle voordelen!

Bronnen

  • https://stopdoingnothing.com/healthy-living/the-five-most-important-reasons-to-laugh/
  • https://www.skillsyouneed.com/ps/therapeutic-laughter.html
  • https://www.inc.com/kevin-daum/the-case-for-humor-in-marketing.html
The following two tabs change content below.
blank

Lisanne de Jongh

Lisanne studeert Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg en blogt sinds maart 2018 voor Markethings.net. Haar interesses zijn onder andere te vinden in consumentenpsychologie, Experience Marketing en contentmarketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.