BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Het allerbelangrijkste met kerst…

Morgen is het weer zover, kerstmis begint. Volgens vele de mooiste tijd van het jaar. Familie en vrienden om ons heen, brandende kaarsjes, de nodige hapjes en drankjes op tafel, maar ook cadeautjes onder de kerstboom. Dit alles zorgt weer voor een leuke en gezellige kerstmis. Maar wat vind men nu echt het belangrijkst met kerst? Zijn het echt de cadeautjes en al het eten die het gezellig maken?

Uit onderzoek dat Nivea heeft uitgevoerd, is gebleken dat familie het allerbelangrijkste is tijdens kerstmis. Er kan nóg zoveel drank en eten op tafel staan of enorm veel cadeautjes onder de kerstboom liggen, als er geen familie om je heen is met kerstmis, dan voelt dat niet fijn. Men wil zich niet eenzaam voelen tijdens deze dagen van het jaar. (Ook een reden waarom het aantal leden op datingsites maar liefst verdubbeld in de decembermaand) Maar wat doet Nivea vervolgens met deze resultaten van het onderzoek?? Deze passen ze toe in hun commercial. Op 20 december lanceerde Nivea dan ook haar nieuwe kerstcommercial op haar Facebookpagina, waarin de kerstbeleving van een 5-jarig jongetje wordt getoond.

Met deze commercial die nu online en op televisie te zien is, laat Nivea de boodschap ‘Het mooiste geschenk is familie’ mooi naar voren komen.

Eerder deed Nivea ook onderzoek in Engeland op gebied van knuffelen. Uit dit onderzoek kwam als resultaat dat Britten minstens 13 keer knuffelen op een dag en dat deze knuffel gemiddeld 9,5 seconden duurt. Om in te spelen op deze resultaten bedacht zij de kerstcampagne ‘Wrapped in Friendship’. Hierbij konden Facebookers (alleen binnen het Verenigd Koninkrijk) hun cadeauverpakking personaliseren met foto’s en updates van vriendschap tussen gebruikers. Met deze campagne wilde Nivea vrouwen in de leeftijdscategorie van 30 t/m 54 jaar aanspreken.

nivea

 

Niet alleen Nivea laat zien dat familie belangrijk is met kerst. Ook Bol.com speelt min of meer hierop in met hun nieuwe kerstcommercial over Flappie het konijn. Flappie kijkt toe hoe zijn baasjes alle voorbereidingen treffen voor kerst en is bang dat hij de lekkere kerstmaaltijd van de avond zal zijn. Echter, hij heeft het mis en krijgt een méga groot konijnenhok cadeau. Hierbij laat het gezin zien dat ook Flappie het konijn bij de familie hoort. En uiteraard dat alles te krijgen is bij Bol.com… 😉

Persoonlijk vind ik de kerstcommercial van Bol.com erg leuk bedacht en de boodschap die Nivea wil overbrengen ook erg hartverwarmend. Welke commercial vindt jij het leukst? En kun je niet genoeg krijgen van die kerstcommercials… Bekijk er dan hier meer in de blog van Casper.

Ik wens jullie allemaal Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

3 gedachten over “Het allerbelangrijkste met kerst…

 1. hartstikke mee eens….familie is belangrijk!
  En de sneeuw komt er ook aan…volgens de weerberichten!

 2. Als je jonge moeder geen ouders en grootouders meer hebt is dan de boodschap dat je geen Nivea moet kopen.

  Ze komt het bij wel over…
  Fijn hoor ouders net overleden en dat deze reclame voorgeschoteld krijgen.

  Bah ……………..

 3. Lieve Maartje,
  Ik zit net je reactie te lezen en ken het probleem om geen familie meer te hebben.

  Boodschap is duidelijk, voor mij ook geen nivea meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.