BlogCommunicatieConsumentengedragEthisch Verantwoord OndernemenMarkethings.net informeertMarkethings.net inspireert

Kerst vier je in je foute kersttrui!

Foute Kersttruien

Het is weer de leukste maand van het jaar en dat betekent… foute kersttruien! Een paar jaar geleden dachten we bij kerst nog aan glitterjurkjes en mooie pakken. Maar de uit Amerika overgewaaide kersttruien gekte is inmiddels enorm populair geworden. Vandaag zit ik ook in mijn foute kersttrui op kantoor. Ugly Christmas Sweater Day is definitief ingeburgerd in Nederland!

Ugly Christmas Sweater Day 

21 December 2018: deze dag is in Amerika de National Ugly Christmas Sweater Day. Op deze dag trekt heel Amerika met trots haar favoriete lelijke kersttrui aan… ongeacht de omstandigheden. De trui wordt overal gedragen, zoals naar school, werk en bruiloften. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een internationaal evenement. In 2014 is er zelfs een partnerschap ontstaan met Save the Children voor hun “Make the World Better with a Sweater” campagne. Zo kun je kinderen over de hele wereld helpen en mensen aanmoedigen om online een donatie te maken.

Foute Kersttruiendag 

Hoe werkt deze actie dan in Nederland? Het is heel simpel! Op de website van Save the Children kun je een digitale collectebus aanmaken. Hierin kunnen andere mensen geld doneren wanneer jij een foute kersttrui draagt. Je kunt bijvoorbeeld een weddenschap aangaan, waarbij iemand geld doneert als jij naar een zakelijke afspraak gaat in je foute kersttrui. Save the Children kan met al deze bijdragen kinderen in nood helpen. Zij helpen onder anderen bij medische zorg, gezonde voeding, een veilige plek, voorlichting en onderwijs. Wanneer jij jezelf voor gek zet in een foute kersttrui ben je natuurlijk al een held. Maar zamel hiermee geld in voor een goed doel en dan ben je écht een held, volgens Save the Children! 

Goede doelen marketing 

Normaal gesproken kijken goede doelen natuurlijk iets anders naar marketing dan commerciële bedrijven. Maar voor iedere goede doelen organisatie is het werven van donaties, sponsors en vrijwilligers heel belangrijk. Daarom gaat er vaak nog een deel van het budget naar marketing en sales. Persoonlijk vind ik dat Save the Children dit heel goed doet, door dit te koppelen aan een dag die internationaal voor enorm veel reuring zorgt.

Op kantoor lopen wij vandaag allemaal in onze foute kersttrui. Doe jij ook mee? 

Cloetta Kerst foute kersttruiendag

 

The following two tabs change content below.
blank

Amy van der Tweel

Amy studeert Marketing Management aan Tilburg University en blogt sinds 2018 voor Markethings.net. Haar interesses gaan voornamelijk uit naar retailmarketing, consumentengedrag en marketingcommunicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.