BlogCommunicatieConsumentengedragMarkethings.net inspireert

Kerstcommercial van Apple: Santa Siri

Voor de aankomende kerstdagen gebruikt Apple een reclame voor de recent uitgekomen iPhone 4S, opvallend is dat het merk en het product niet bij naam genoemd worden.

De kerstman en zijn iPhone

De reclame geeft de kerstman weer die Siri gebruikt om informatie te vinden zoals een routebeschrijving en het weerbericht. Siri is de nieuwe innoverende personal-assistant functie van de iPhone 4s die reageert op een vraag of opdracht van de gebruiker en de output geeft door middel van een computer-stem. Ook gebruikt de kerstman Siri om zijn e-mail te zoeken naar een “naughty or nice” list en krijgt hij een bericht van Mrs. Claus die hem herinnert om rustig aan te doen met de koekjes. Het slot van de commercial geeft weer hoe de kerstman zijn agenda voor de dag opvraagt waarna Siri beantwoordt dat hij 3.7 miljard afspraken heeft. Als laatste wordt het bekende Apple logo weergegeven. Opvallend is dat dit ook het enige moment is van de commercial waar het merk wordt getoond. Uiteraard is het product veelvuldig in beeld maar het product en merk worden niet met naam genoemd.

http://www.youtube.com/watch?v=Nv1iWVVGzd0

Easter egg

Apple staat bekend om haar verborgen boodschappen en betekenissen in haar reclames. Opvallend is dat wanneer de agenda wordt opgevraagd namen in beeld komen. Dit blijken medewerkers te zijn van TBWA\Media Arts Lab, Apple’s marketing agency.

‘Under the covers’

Ook vorig jaar lanceerde Apple een reclame rond de kersttijd die gevoel opwekt bij de consument, de commercial ‘Under the covers’

Wat vind jij?

Denk je dat Apple hier een effectieve commercial heeft neergezet? De positie waarin Apple zich bevindt is ongetwijfeld uniek, denk je dat Apple haar producten kan verkopen zonder merk en product in de commercial te noemen? Laat het weten via de comments onderaan of deel het blog middels de social media buttons.

Een gedachte over “Kerstcommercial van Apple: Santa Siri

  1. De uitstraling en herkenning van zowel het logo als het design is voor iedereen herkenbaar en dus hoeven ze de merknaam niet te noemen.

    Blijft echter jammer de commercials allemaal gericht zijn op Siri terwijl dit in NL niet in volle functionaliteit werkt zoals in Amerika wel het geval is.

    Trouwens, nog een leuke parodie op de serie commercials.
    http://appletips.nl/siri-the-holiday-horror-movie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.