BlogMarkethings.net informeert

Kijk uit voor Black Friday aanbiedingen!

Black Friday aanbiedingen

Het is weer Black Friday, de dag waarop consumenten massaal naar de winkels stormen om enorme kortingen te krijgen op allerlei producten. Niet alleen de afdankertjes zijn vandaag in de aanbieding, maar ook de nieuwste mode, elektronica en witgoed zijn te verkrijgen met kortingen die kunnen oplopen tot wel 80%! Klinkt goed hè, die Black Friday aanbiedingen? Of zijn ze misschien een beetje te mooi om waar te zijn?

 

Wat is Black Friday precies?

Black Friday is de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving en valt altijd op de vierde vrijdag van november. Veel Amerikanen zijn vrij op deze vrijdag, zodat ze veel tijd hebben om te gaan winkelen. Veel winkeliers spelen hier op in door enorme kortingen aan te bieden op hun producten; op geen enkele dag in het jaar zijn de kortingen zo hoog als op deze vrijdag. Thanksgiving is nog steeds typisch Amerikaans, maar Black Friday is een aantal jaar geleden wel overgewaaid naar Europa. In Amerika luidt deze dag het begin van het seizoen van de kerstinkopen in; in Nederland valt deze dag mooi net voor Sinterklaas. Lees in de blog van Chantal hoe Nederlandse winkels inspelen op de Black Friday acties.

De Black Friday kortingen zouden dus op geen enkele dag in het jaar hoger moeten zijn. Zouden is hier het toverwoord, want uit onderzoek van Which? over de 94 populairste elektronica, witgoed- en personal care producten van Black Friday van vorig jaar blijkt dat in 87% van de gevallen de producten voor dezelfde prijs of zelfs goedkoper werden aangeboden op een andere dag in het jaar.

 

Nepdeals?

aanbiedingen

Je kunt op een aantal dingen letten als je erachter wil komen of de aanbieding echt een goede deal is. De meest basic tip is om aanbiedingen te vergelijken in verschillende winkels. Als winkel A een tv aanbiedt voor ‘een speciale prijs van €200’, terwijl drie andere winkels die tv al standaard aanbieden voor €200, dan is die speciale prijs toch niet zo heel bijzonder. Handige websites om prijzen te vergelijken zijn bijvoorbeeld Tweakers.net of Kieskeurig.nl.

Kijk ook uit voor van/voor aanbiedingen. Een smerig trucje van sommige winkels is dat ze een product aanbieden alsof het nu 100 euro goedkoper is, terwijl het product altijd al deze prijs was. Een wasmachine kost bijvoorbeeld normaal gesproken 500 euro, maar tijdens Black Friday is die wasmachine in de aanbieding ‘van €600, voor €500’. Helemaal niet goedkoper dus. Officieel is dit ook verboden, maar het komt helaas nog steeds voor, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond uit september dit jaar.

in prijs verlaagd

Sommige winkels hebben van bepaalde producten die ze weggeven met hoge kortingen maar een klein aantal op voorraad. Dat weet echter niemand, en daarom gaan veel mensen voor dat product naar de winkel. Als je dan in de winkel bent, maar het product waar je voor kwam is al uitverkocht, is de kans groot dat je toch nog even in die winkel blijft hangen, om zo impulsaankopen te doen.

 

Tot slot

Veel winkeliers gebruiken dus smerige trucjes om mensen naar hun winkel te lokken. Toch zullen ook veel winkeliers wel eerlijke Black Friday aanbiedingen hebben. Zij kunnen producten heel goedkoop aanbieden door bijvoorbeeld heel veel in te kopen bij de fabrikant waardoor ze het tegen een lagere kostprijs in kunnen slaan. Black Friday aanbiedingen zijn dus niet altijd te mooi om waar te zijn, maar het is het waard om die geweldige aanbieding even te onderzoeken! Kijk bijvoorbeeld op prijsvergelijkingssites als Tweakers en Kieskeurig. Zij hebben een speciaal overzicht met de beste Black Friday aanbiedingen.

Nog een laatste tip: Het is zonde om je geld uit te geven aan een goede deal voor een slecht product. Dus als je zeker bent dat een product ook echt een stuk goedkoper is dan normaal, lees dan eerst even wat reviews online. Zo ben je zeker van de kwaliteit van het product.

Oké, nu je al deze tips hebt gelezen ben je er helemaal klaar voor: Go shop ‘till you drop!

 

Bronnen:

https://www.blackfridaynederland.nl/black-friday/

https://www.which.co.uk/reviews/black-friday/article/black-friday-deals/black-friday-deals-how-to-check-if-a-black-friday-deal-is-real

https://bestblackfriday.com/user-guide/sorting-through-phony-black-friday-deals

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2018/winkels-hardleers-met-nepaanbiedingen

https://nos.nl/artikel/2260384-black-friday-echt-goede-deals-of-consumentenbedrog.html

 

The following two tabs change content below.
blank

Linda Krekelberg

Linda studeert Marketing Management en blogt sinds september 2018 voor Markethings.net. Haar interesses liggen onder andere bij marketingcommunicatie, consumentengedrag en contentmarketing.
blank

Laatste berichten van Linda Krekelberg (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.