BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Een kijkje in het leven van een Asset | Marketing lid

Door: Kim van Loo en Joost Smulders

Om eens een kijkje te kunnen nemen in het leven van een Asset | Marketing lid spraken we met Max Sonneveld en Max Roodenburg, beiden bloggers van de Markethings.net commissie.

Max RoodenburgAls eerste spraken wij met Max Roodenburg. Max is 23 jaar en doet de master Marketing Research. Hij is woonachtig in Zaltbommel en in zijn vrije tijd voetbalt hij graag. Max is al ruim twee jaar lid van deze commissie en is daarmee het langstzittende lid van Markethings.net. Sinds kort is hij voorzitter van deze commissie. Zijn taken als voorzitter bestaan voornamelijk uit het inwerken van nieuwe leden, het maken van planningen, het voorzitten van de vergaderingen, communicatie met het bestuur, het schrijven van blogs en tevens houdt hij in de gaten of blogs tijdig geplaatst worden.

Hoe is het om actief te zijn binnen Markethings.net en het schrijven van blogs?

Het bevalt erg goed. Ik leer veel nieuwe mensen kennen en het is heel motiverend om ook meer praktisch met marketing bezig te zijn, in plaats van alleen het volgen van de colleges. Daarnaast verbeter ik mijn vaardigheden door het commissiewerk. Ik merk dat ik nu wat sneller ben in het schrijven van blogs vergeleken met hoe ik dit in het begin deed. Ook mijn schrijfstijl is veranderd. Waar ik in het begin nogal een formele schrijfstijl had, gaat het mij nu makkelijker af om meer informele en vlottere teksten te schrijven. De blogs worden nu nog in het Nederlands geschreven, maar ik zou het niet erg vinden als in de toekomst ook Engelse blogs op Markethings.net zouden worden geplaatst.

Sinds kort ben je de voorzitter van de commissie, waarmee ben je nu voornamelijk bezig?

Aan het begin van het nieuwe academische jaar zijn er vier nieuwe commissieleden bijgekomen en ik ben op dit moment druk bezig met het inwerken van deze leden. Zo leg ik bijvoorbeeld uit hoe wij blogs schrijven en plaatsen. Dit doen wij met behulp van WordPress, een gebruiksvriendelijk content-management programma vooral gericht op blogs. Ook zijn wij bezig met het promoten van Markethings.net. Dit doen wij met behulp van stickers en flyers, maar ook door sociale media in te zetten. Zo proberen wij onze doelgroep, marketeers en studenten, steeds meer aan te sporen om onze website te bezoeken.

foto Max SVervolgens spraken wij Max Sonneveld. Max is 22 jaar oud en volgt de pre-master Marketing Management. Hij is al een jaar actief binnen de Markethings.net commissie. Daarnaast is hij voorzitter van de Lay-out commissie. Max houdt zich met veel enthousiasme bezig met alle trends en ontwikkelingen in de auto industrie, met name de ontwikkeling rond EV’s (elektrische auto’s) hebben zijn interesse. Deze passie wil hij dan ook graag met iedereen delen via Markethings.net.

Hoe is het om actief te zijn binnen Markethings.net en waarom heb je voor deze commissie gekozen?

Ik ben bij Markethings.net gaan schrijven omdat ik het belangrijk vind om mijn ‘marketing-voelsprieten’ te ontwikkelen, wat inhoudt dat ik mijzelf aanleer marketing-gerelateerd nieuws te volgen. De reden dat ik graag over de auto-industrie schrijf heeft te maken met het feit dat het voor mij een branche is waarin hele interessante dingen gebeuren, dit maakt het dan voor mij ook makkelijk om met gedrevenheid een blog te kunnen schrijven waar ik zelf voldoening uit haal. Zo bekijk ik bijna dagelijks verschillende nieuws-websites uit de auto-branche. Daarnaast heb ik er bewust voor gekozen om bij deze commissie te gaan om mijn netwerk uit te breiden. Ik bezoek bedrijven om informatie in te kunnen winnen voor blog-materiaal. Hierdoor ben ik al in contact gekomen met werknemers van verschillende bedrijven zoals Kroymans, het HNR-EV-centrum, de ANWB en BMW Nederland. Zo ben ik beland op een aantal auto-evenementen, waaronder een evenement van BMW, waar toen een pre-productie model van de BMW i3 getoond werd. De contacten die ik hier heb opgedaan, hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik een baan heb gekregen bij een dealersschap van BMW in Breda als Product Genius.

Wil jij net als deze bloggers het MAXimale uit je blog leren te halen en hierbij marketeers op de hoogte stellen van nieuwe trends en leuke feitjes? Stuur een e- mail  naar Vice-Chairman@Asset-Marketing.nl

Het volledige interview zal worden gepubliceerd in de nieuwe editie van het Markethings tijdschrift!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.