Blog

Een kijkje in het leven als Treasurer van Asset | Marketing

Het is ongeveer tien maanden geleden dat Frank, Malou, Joris en Evie bekend werden gemaakt als nieuwe bestuur van Asset | Marketing een jaar lang te besturen. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als tweede is Evie aan de beurt, Treasurer van Asset | Marketing in het bestuur 2016-2017.

Waarom een bestuursjaar?

Na al een geruime tijd actief te zijn in het studentenleven vond ik het steeds belangrijker om mij ook op professioneel gebied te gaan ontwikkelen. Dankzij Marlie, hoorde ik altijd veel verhalen over Asset | Marketing en besloot ik om een theetje te gaan drinken met Lenore (toen vice-chairman). De sfeer en de openheid trok me gelijk aan en al snel daarna ben ik in mijn derde studentenjaar lid geworden bij Asset | Marketing als penningmeester van de tofste studiereis commissie. Toen nog niet wetende hoe mijn toekomst er verder uit zou ging zien…

Na wat tegenslagen met mijn bachelor scriptie begon ik vol goede moet afgelopen februari aan mijn Master Supply Chain Management. Echter kwam al snel het besef dat ik binnen een jaar klaar zou zijn met studeren en het bedrijfsleven in zou moeten. Hier was ik voor mijn gevoel nog niet klaar voor, ik wilde mij persoonlijk nog verder ontwikkelen. Bovendien, zeg nou zelf, drie scripties in 2 jaar schrijven is wel heel heftig. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen om een jaar mijn studie achter mij te laten en me te gaan focussen op mijzelf.

Nu zijn er natuurlijk veel opties om dit te doen. Een stage, een bestuursjaar of een jaar gaan reizen. Waarom heb ik uiteindelijk voor een bestuursjaar gekozen? Naar mijn mening kan reizen altijd nog tijdens of na je studie en een stage lag voor mij niet voor de hand, omdat ik nog niet weet welke richting ik op wil. Uiteindelijk besloot ik om te gaan solliciteren bij Asset | Marketing, waarom? Heel simpel, na een toffe studiereis voelde ik me heel erg op mijn plek bij asset | Marketing en wilde ik graag meer voor deze vereniging gaan betekenen. Ook het feit dat je je op een professionele manier persoonlijk kan ontwikkelen trok mijn aandacht.

Wat houdt jouw functie in en waarom koos je voor deze functie?

Binnen het bestuur van Asset | Marketing heb je functie specifieke taken en algemene bestuurstaken. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor alle financiële zaken die geregeld moeten worden binnen Asset | Marketing. In het begin van je bestuursjaar stel je een begroting op en is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je gedurende het jaar geen verlies, maar ook vooral geen winst maakt. Bij beslissingen over inkoop of verkoop, heb jij als penningmeester de doorslaggevende stem. Dit komt voornamelijk omdat jij als penningmeester weet hoe het er voor staat met de vereniging. De functie van penningmeester heeft dus een grote verantwoordelijkheid. Mij trok vooral deze verantwoordelijkheid. Je krijgt niet snel de kans eindverantwoordelijk te zijn over dit soort budgets, zeker met een lustrumjaar.

Vier keer per jaar worden jou financiële stukken gecontroleerd door de kascontrole commissie. Hierin zitten vooral oud-penningmeesters maar ook alumni. Na je bestuursjaar zal jij ook twee jaar plaats nemen in deze kascontrole commissie.

Alle betalingen worden bijgehouden in een online boekhoudsysteem genaamd: Twinfield. Heel Asset gebruikt dit systeem en daardoor is het ook gemakkelijker om elkaar te helpen met eventuele vragen.

Naast dat je op de hoogte bent van het budget van asset, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de begrotingen en realisaties van de commissies van Asset | Marketing. Samen controleer je, met de penningmeester van de commissie, de begroting en geef je hier tips over. Verder begeleid je als penningmeester over het algemeen de commissies waar het meeste geld in omgaat. Het eerste half jaar heb ik de study trip commissie en de Lustrum Commissie begeleid. Het tweede half jaar de Lustrum commissie en de Activiteiten Commissie.

Bovendien maak je als penningmeester onderdeel uit van stichting TIME en stichting Markethings Week. Met elke stichting heb je ongeveer één keer per maand een vergadering.

Naast de begroting van Asset | Marketing, de stichtingen en de begroting van de verschillende commissies, help je ook mee met de begroting en financiële zaken van Asset algemeen. Een keer per week kom je met alle penningmeesters samen, om het over verschillende financiële zaken te hebben. Ook heeft elke penningmeester van asset een specifieke taak in de boekhouding van asset.

Daarnaast stel je met het bestuur een beleid op met een aantal beleidspunten. Hieraan gekoppelde taken zullen verdeeld worden over de zes bestuurders. Dit jaar waren onze focuspunten Markethings en Persoonlijke ontwikkeling.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Hopelijk gaat het mooiste moment uit mijn bestuursjaar nog komen: de lustrumweek. Hier hebben we met de hele vereniging een jaar lang hard voor gewerkt. Ook denk ik dat dit een mooie ‘afsluiter’ van mijn bestuursjaar zal worden. Natuurlijk zijn er tot nu toe al erg veel mooie momenten geweest, zoals bijvoorbeeld de announcement drink. Je bestuursgenootjes een dag lang leren kennen en samen van alles doormaken om een band te creëren. Ook het lustrumweekend was wel een kers op de taart.

Nu ik na ga denken over al mijn mooi, gezellige, bizarre momenten van dit jaar, ben ik blij voor mijn opvolger dat hij/zij dit ook mag gaan meemaken! Je hebt zo onwijs veel leuke en leerzame evenementen en daarnaast leer je super veel mensen kennen. Dit alles maakt een bestuursjaar zeker tot iets unieks!

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?

Naast dat een bestuursjaar natuurlijk hartstikke leuk en gezellig is, heb ik mij ook vooral persoonlijk ontwikkeld. Ik ken mijzelf nu beter, waardoor ik, bijvoorbeeld bij een sollicitatie, ook beter mezelf kan overbrengen. Ook durf en kan ik veel beter mijn mening en ideeën verwoorden en maak ik mezelf ook hard voor de keuzes die ik maak.

Daarnaast heb ik goed leren samenwerken, aangezien je met je bestuur elke dag op de kamers zit. Wat daar ook bij hoort is dat je je soms moet aanpassen aan ander mensen. Je bent namelijk bestuurder, coördinator van commissies en onderdeel van heel Asset, dit zijn allemaal verschillende rollen.

Alhoewel ik zelf al een geordend persoon ben, heb ik dit tijdens het bestuursjaar nog beter kunnen ontwikkelen. Waar ik ook achter ben gekomen is dat het af en toe belangrijk is om risico’s te nemen, wat voor mij in het begin wel moeilijk was.

Een andere reden voor mij om te kiezen voor een bestuursjaar was de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Door de vele formele evenementen die georganiseerd worden, krijg je een steeds beter beeld van wat er allemaal mogelijk is binnen bedrijven. Dus ook ben ik wijzer geworden welke richting ik in mijn carrière op wil.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Hieronder heb ik geprobeerd een gemiddelde werkweek weer te geven uit mijn bestuursjaar, zodat je een beetje een indruk kunt krijgen wat je kan verwachten.

 

Wat is je tegengevallen aan tijdens je bestuursjaar?

Het is me enigszins tegengevallen hoeveel tijd een bestuursjaar kost. Je bent niet alleen tijdens kantooruren bezig, maar ook ’s avonds zijn er vaak activiteiten/vergaderingen waar je bij hoort te zijn. Zeker als penningmeester ben je wat extra avonden kwijt aan bijvoorbeeld Stichtingsvergaderingen en de Kascontrole. Natuurlijk zijn alle activiteiten hartstikke leuk, dus het is meer een luxe probleem. Daarnaast heb ik er voor gekozen om mijn bijbaantje ernaast te houden in de weekenden. Hierdoor had ik af en toe niet de tijd voor familie / vriendinnen en uitrusten die ik zou willen hebben. Maar dit is uiteindelijk een bewuste keuze van mijzelf geweest. De ervaringen die je tijdens dit jaar opdoet zijn onbetaalbaar.

 Meer informatie over de functie Treasurer?

Wil jij, net zoals mij, het beste halen uit je studententijd en wil je jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied? Tijdens een bestuursjaar doe je onbetaalbare waardevolle ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bovendien is het natuurlijk een jaar vol plezier met veel gezellige mensen om je heen! Bedrijven zijn op zoek naar studenten die zich onderscheiden van de rest, dus twijfel je nog over wat je aankomend jaar wilt gaan doen? Grijp dan deze kans en solliciteer voor een bestuursfunctie bij de leukste studievereniging van Tilburg

Voor meer informatie over de functie Treasurer, neem een kijkje op de website van Asset | Marketing. Mocht je alsnog vragen hebben of meer informatie willen, kom dan een keer langs op de kamers (E1.02), nodig me uit voor een thee date of stuur een mailtje naar treasurer@asset-marketing.nl.

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 7 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.