BlogMarkethings.net inspireertOverig

Koningsdag inhakers 2016

image-2016-05-01

De nationale feestdag van het jaar vond afgelopen week weer plaats, Koningsdag. Ieder jaar vinden er tientallen festivals plaats, maar ook thuis voor de buis met oranje tompoezen en oranje bitter is een optie voor velen.  Tijdens deze dag pakken veel bedrijven de kans om eens extra op te vallen met een leuke inhaker of als sponsor op een van deze festivals, om zo aandacht te trekken voor hun producten. Zo ook dit jaar, opvallend veel bedrijven haakte in op het feit dat het dit jaar een van de koudste koningsdagen ooit zou gaan worden.

Unox

De allergrootste stunt dit jaar was denk ik wel de “Mutshave” van Unox. Unox kwam met het idee om 20.000 Unox mutsen uit te delen op 538Koningsdag in Breda, sinds deze Koningsdag de koudste is geworden sinds 34 (!!) jaar.

muts

Dat er daadwerkelijk ook zoveel mutsen beschikbaar waren in Breda was uitermate bijzonder, of hadden ze deze actie al een tijde in gedachte? De oranje muts is voornamelijk bekend van de jaarlijkse Nieuwjaars duik, maar ook op 27 april kleurde het Chassé-veld in Breda oranje dankzij de mutsen van Unox. Ik zelf heb er ook een weten te bemachtigen, en met het koude weer was deze meer dan welkom.

Het idee achter deze marketing stunt was het vergroten van de goodwill, exposure en brand preference voor Unox. Doordat consumenten het product direct kunnen gebruiken zorgt dit voor een groter effect op het latere gedrag. Aangezien de bezoekers van 538 (inclusief mezelf) de gehele dag met een muts op hun hoofd hebben gelopen en andere hem ook zien dragen, worden zei de hele dag herinnerd aan het merk Unox.

Maar ook andere bedrijven probeerde aandacht te trekken met hun inhakers dit jaar, de leukste en origineelste zijn hieronder vermeldt:

WDonald’s

McDonald’s besloot op woensdag eenmalig hun gele M op de gevel om te draaien in de W van Willem.

m

Kou van Holland

Voor iedereen die bier drinkt op Koningsdag, zorgt Heineken voor een leuke inhaker op hun Twitter.

inhaker-Koningsdag-2016-Heineken-1024x768

Maar ook andere bierbrouwers hadden leuke inhakers bedacht voor deze Koningsdag, zo ook Grolsch en Amstel.

inhaker-Koningsdag-2016-Grolschinhaker-Koningsdag-2016-Amstel-700x525

Chocomel

En voor iedereen die geen bier drinkt op Koningsdag, kwam Chocomel toch wel met een hele mooie tegenreactie. Volgens Chocomel was er deze koningsdag behoefte aan een andere soort goudgele rakkers, was toch best lekker geweest om een beetje warm te blijven..

inhaker-Koningsdag-2016-Chocomel-700x700

Hema

Het koninklijke paar wordt ondersteund door de oranje sport-BH van HEMA.

inhaker-koningsdag-2016-Hema-700x525

Praxis

De hagelhelm, perfect voor het barre weer dat voorspeld was.

inhaker-Koningsdag-2016-Praxis-700x583

Mona

En als laatste inhaker van dit jaar, oranje boven met haar oranje-kroon.

inhaker-Koningsdag-2016-Mona-700x700

 

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.