Carrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

De laatste weken TIME in Canada

Eerder konden jullie op deze site over de eerste twee weken van TIME 2017 lezen. Er werd geschreven over de belevenissen, activiteiten en ervaringen van de groep van 15 studenten die voor het onderzoeksproject TIME voor vier weken naar Canada zijn afgereisd. Vandaag – inmiddels een week na thuiskomst, kunnen jullie in deze blog meer lezen over de laatste twee weken in Canada.

Ondertussen verblijft de groep al twee weken in Canada. Na eerst Toronto en Ottawa te hebben bezocht, is het nu tijd voor een totaal andere stad: Montreal. Deze stad ligt tevens in een andere provincie, namelijk het Franstalige Quebec. Voor veel onderzoekers was deze omslag naar een totaal andere taal en cultuur binnen hetzelfde land even wennen. Het eerste weekend hebben we de stad ook gelijk goed leren kennen. Nadat zaterdagavond tot in de late uurtjes het nachtleven is verkend, is zondagmiddag cultuur gesnoven in de oude binnenstad. Hier stond onder andere een bezoek gepland aan de imposante Notre-Dame Basiliek. Op zondag is Rick komen invliegen die zich voor een week als begeleider bij de groep zal voegen.

Na een druk weekend stond er uiteraard weer een werkweek voor de boeg. Maandag ging een delegatie van vijf studenten en commissieleden weer terug naar Ottawa, om daar nog wat afspraken en beurzen af te gaan. Het was van groot belang dat iedereen donderdag weer terug zou zijn in Montreal, want die avond stond er iets op de agenda waar iedereen reikhalzend naar heeft uitgekeken, namelijk de ijshockeywedstrijd tussen de Montreal Canadiens en Minnesota Wild. Na het avondeten gaf birthday girl Lynn ons nog even een spoedcursus in de spelregels van ijshockey alvorens we met een extra trui en een tweede paar sokken richting het ijskoude Centre Bell Stadium gingen (wat tevens het grootste ijshockeystadion van de wereld bleek te zijn). Na de spectaculaire wedstrijd wilden we de verjaardag van Lynn niet onopgemerkt voorbij laten gaan en is er nog een klein drankje gedronken in de stad. Professioneel als de onderzoekers zijn, zat iedereen de volgende ochtend keurig op tijd aan het onderzoek of in de Uber of metro onderweg naar bedrijfsafspraken. Later op de middag kreeg de begeleidende staf versterking van Jeroen, die zich voor de laatste week bij het gezelschap kwam voegen.

Er stond een drukke (en erg koude) zaterdag voor de deur. In de middag werd de Mont Royal bezocht, een heuvel middenin de stad die ons een geweldig uitzicht gaf over de skyline. Na de Mont Royal heeft iedereen op zijn eigen manier nog van de stad kunnen genieten voordat we gingen eten. De dames gingen winkelen, de mannen maakten onder professionele begeleiding van navigator Paul een stevige wandeling door de betere wijken van Montreal. In de avond heeft de groep gegeten bij een poutine-restaurant. Een poutine is een typisch Canadees gerecht wat bestaat uit friet met kaas, overgoten met jus. Na de machtige poutines had de travel planner nog iets voor de groep geregeld, namelijk een casino-avondje. Na een paar uurtjes aan de roulette- en blackjacktafels gespeeld te hebben is de (bescheiden) winst echter direct weer opgegaan aan drankjes in de stad. De dag erna zou Rick weer vertrekken naar Nederland, dus zijn laatste avond in Canada moest uiteraard ook goed benut worden.

De laatste werkweek stond op het punt van beginnen, alle onderzoekers hebben nog even alles op alles gezet om de laatste bedrijfsafspraken binnen te halen en de laatste informatie voor de onderzoeken te verzamelen. Maandagavond was het tijd om de verjaardag van Martijn (Boot) te vieren. Iedereen moest nog even bijkomen van het drukke weekend en dus stond er een spelletjesavond op het programma. Dinsdag heeft diezelfde Martijn ons alle hoeken van de kartbaan laten zien. De legendarische coureur (in de racewereld beter bekend als SpeedBoot) heeft ook het circuit van Montreal weten te domineren.

Woensdag moesten we voor een aantal dagen afscheid nemen van Christel en Lynn, die voor het onderzoek van Lynn naar Vancouver moesten. Na een vlucht van 5 uur hebben de dames zichtbaar (lees: Snapchats) genoten van al het moois wat deze wereldstad te bieden had. Ze hebben echter wel de spraakmakende winterbarbecue die vrijdag, na de laatste werkdag gepland stond, gemist. Het feit dat het kwik ruim onder het vriespunt daalde weerhield onze diehards niet van een grillsessie (voor de gelegenheid met Glühwein) op het dakterras van ons appartement. De zaterdag die volgde heeft iedereen de lichte kater bestreden met een aantal biertjes. We hebben een heuse biertour gedaan waarbij we diverse pubs die hun eigen bier brouwen hebben bezocht. Onder professionele begeleiding zijn we (nog) meer te weten gekomen over de wondere wereld van bier en hebben we ons uiteraard tegoed gedaan aan de variëteit aan IPA’s, Weizens, Stouts en nog veel meer. De laatste avond hebben we in stijl afgesloten met een heerlijk etentje en een optreden van DJ Robin Schulz.

Na een (hele) korte nacht vertrokken we om half 8 per trein richting Toronto, waar we later op de zondag terug zouden vliegen naar Amsterdam. Maandagochtend 08:00 uur lokale tijd werden we weer met open armen verwelkomd door onze vrienden en familie op Schiphol. Na afscheid genomen te hebben van de groep en de jetlag overwonnen te hebben, kan iedereen terugkijken op een fantastische maand in Canada met een superleuke groep mensen. Het is een unieke ervaring die niemand meer zal vergeten. TIME 2017 komt na het definitief afronden van de onderzoeken binnenkort helaas tot een eind. Dit houdt tegelijkertijd in dat er nieuwe plekken vrijkomen voor TIME 2018! Lijkt deze ervaring als TIME-onderzoeker of commissielid jou nou ook wat? Neem dan contact op met Asset | Marketing.

The following two tabs change content below.
blank

Victor Aalbers

Victor studeert Marketing Management aan Tilburg University en blogt sinds 2017 voor Markethings.net. Zijn interesses voor technologische innovaties, gadgets en consumentenpsychologie deelt hij graag in zijn blogs.
blank

Laatste berichten van Victor Aalbers (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.