Blog

Less is more?

Iedereen kent het adagium ‘less is more’ . Antrepo is het hier mee eens en heeft de verpakking van een aantal spraakmakende merken onder handen genomen. Een aantal voorbeelden zijn onderstaand te vinden. Ik vind persoonlijk dat de verpakkingen inderdaad mooier worden, maar zouden op deze manier ook beter verkopen? Wat denken jullie en welke is jullie favoriet?

 

The following two tabs change content below.

InforMAAtie

4 gedachten over “Less is more?

  1. Pakkende blog met een paar mooie voorbeelden! Zoals we allemaal leren, het is een kwestie van differentiatie. In de tijd dat we veel no-frills verpakkingen kenden, maakten de drukke varianten indruk. Tegenwoordig worden we bedolven onder de features op iedere verpakking en promotie, en maakt juist de rustigere reclame weer indruk. Los van de aandacht, heeft het natuurlijk flinke gevolgen voor de merkidentiteit. Waar Durex ongeveer dezelfde blijft in de voorbeelden, leveren de andere drie hun sprekende kleuren in. Wat echt beter werkt, is denk ik een complexe samenhang van kleurenassociaties, awareness en contrast met concurrentie. Persoonlijke favoriet: Red Bull #3.

  2. Leuk stukje! Toch denk ik dat dit ‘less is more’ concept alleen werkt voor gevestigde, grote merken.. Qua favorieten ben ik het met je eens Thommie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.