BlogCommunicatieE-commerceMarkethings.net inspireert

LG viral toont slimme winkeldief

Onlangs ging de volgende viral-video over het internet. Wat vind jij ervan?

De video

Er wordt een persoon getoond die zich strategisch in het zicht van de camera’s manouvreert. Hij loopt achteruit de beveiligingspoortjes van de electronicazaak uit waarna hij wegrent. Het blijkt dat hij een TV heeft gestolen en dat de winkeldief deze uit het zicht van de camera’s mee naar buiten kon smokkelen doordat de TV zo dun is. Als laatste wordt er een medewerker getoond die achter de winkeldief aanrent. Op het raam van de winkel is er een poster te zien van LG waarop staat dat deze werelds dunste televisie produceert. Dit alles is vanuit het perspectief van beveiligingscamera’s opgenomen.

Discussie

De winkeldief is gedurende het grootste deel van de video in beeld terwijl hij zich vreemd manouvreert in het zicht van de camera. Dit blijft de kijker boeien waarna de verrassing komt dat hij een TV bij zich had, waarna het merk niet heel dominant aanwezig is. Ook is het daardoor denk ik veel waarschijnlijker dat de consument de video voor een tweede keer gaat kijken, om goed te kijken of de TV al eerder te zien is. Daarnaast lijkt het me ook dat de boodschap goed blijft hangen, als je een dunne TV wilt moet je bij LG zijn. Misschien is het wat minder praktisch om een winkeldief te tonen. Het zou kunnen zijn dat dit minder positieve associaties oproept bij het product.

Wat vind jij?

Wat vind je van deze viral? Denk je dat de boodschap goed overgebracht wordt en dta de viral effectief is? Laat het weten bij de comments onderaan of deel het blog via de social media buttons.

7 gedachten over “LG viral toont slimme winkeldief

  1. Leuk filmpje en hij blijft inderdaad wel hangen. Gedurende het hele filmpje vraag je je af waar dit over gaat..

  2. LG, zeker niet mijn favoriete merk op het gebied van tv’s, maar wel een origineel filmpje =))

  3. @Andre, dat denk ik wel. Aan het eind van het filmpje komt het merk toch vrij prominent in beeld en op dat moment is er ook weinig anders om naar te kijken. Bovendien kun je je afvragen of bij grotere aanwezigheid van het merk het filmpje even viraal gegaan zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.