BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Lift-vertising

Iedereen kent het: je hebt op de knop voor de lift gedrukt, maar je moet even wachten tot de lift op jouw verdieping is om je naar boven of beneden te brengen. Dit is hét perfecte moment voor een marketeer om je aandacht te trekken met een creatieve advertentie.

Waarom is een lift eigenlijk een goede plek voor een advertentie? Wanneer je staat te wachten, kijk je vaak even om je heen (als je tenminste niet de hele tijd naar je telefoon zit te staren). Je bent dan eerder bereid om de informatie uit een advertentie in je op te nemen dan wanneer je bijvoorbeeld aan het lopen, fietsen of autorijden bent. Dit komt doordat je voor de lift stilstaat en hierdoor meer aandacht voor de advertentie hebt.

lift-vertising Superman

 

Verschillende marketing campagnes maken gebruik van de beweging van de liftdeuren, zoals de advertentie voor de Superman-film hierboven laat zien. Op een andere lift wordt bijvoorbeeld een foto van een vrolijk bruidspaar afgebeeld. Wanneer de deuren open gaan, worden de man en vrouw van elkaar gescheiden. En laat in het gebouw van deze lift niet geheel toevallig een scheidingsadvocaat zitten. Haar visitekaartje wordt zichtbaar wanneer de liftdeuren openen: een sterk staaltje creatieve marketing van deze advocaat!

lift-vertising scheidingsadvocaat

 

Ook voor de film Kill Bill wordt de beweging van de liftdeuren gebruikt in de advertentie. Wanneer mensen voor deze lift staan te wachten, zien zij op de deuren een nietsvermoedende man afgebeeld die ook staat te wachten. Als de deuren open gaan wordt deze man echter bruut door Uma Thurman doormidden gesplitst.

lift-vertising Kill Bill

 

Wanneer een glazen lift wordt gebruikt, kan de beweging van de gehele lift worden ingezet voor de lift-vertising. Een goed voorbeeld hiervan is Oreo. Wanneer de lift naar boven en beneden gaat, maakt de advertentie duidelijk dat Oreo-koekjes het lekkerst zijn wanneer je deze in een glas melk dipt.

lift-vertising Oreo

 

De lift wordt ook door Becel ingezet in zijn marketing campagne bij het aanmoedigen van een gezonde levensstijl. Altijd maar met de lift, ook als je maar één of twee verdieping(en) omhoog moet? Becel herinnert je met zijn lift-vertising eraan dat je dan eigenlijk beter de trap kan pakken.

lift-vertising Becel

 

Tot slot, nog een leuk voorbeeld van hoe ook Volkswagen mensen aanmoedigt om de gewone trap te nemen in plaats van de lift of roltrap. Dit heeft het automerk gedaan door de traptreden te veranderen in de toetsen van een piano. Wanneer mensen de trap op lopen kunnen ze door op de verschillende treden te staan een melodietje spelen. Hierdoor wordt het nemen de ‘gewone’ trap leuker dan het saaie stilstaan op een roltrap.

http://www.youtube.com/watch?v=sf9SaySaQZA

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.