BlogCommunicatieConsumentengedragMarkethings.net recenseert

‘Heeft u ook een bonuskaart?’ – Loyaliteitsprogramma’s gerecenseerd

Welkom bij een nieuwe editie van ‘Markethings.net recenseert’! Dé column waarin bloggers van Markethings.net hun mening geven over een bepaald fenomeen binnen de wijde wereld van marketing. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe ‘Markethings.net recenseert’. Vandaag neem ik verschillende soorten loyaliteitsprogramma’s onder de loep. Welke klantenkaarten scoren het beste op specifieke criteria? Ik ga er met een kritische blik vanuit de consument naar kijken! 

Eerst even wat algemene informatie; onder een loyaliteitsprogramma wordt een vooraf aan de klant gecommuniceerde verzameling activiteiten en bijbehorende regels verstaan, die gericht is op het verhogen van de loyaliteit van de klant. Het betreft dus alle activiteiten vanuit bedrijven om ons aan hen te binden. Ik heb gekozen voor loyaliteitsprogramma’s waarvan ik zelf een kaart in mijn portemonnee heb. Dit zijn de Albert Heijn Bonuskaart, IKEA Family Pas, ICI PARIS XL Privilege Pas en Kruidvat Jouw extra voordeelkaart. Op deze manier kan ik een eerlijke beoordeling geven, omdat ik er zelf ook daadwerkelijk gebruik van maak.

Criteria

Voor het beoordelen van verschillende loyaliteitsprogramma’s, ga ik mij richten op de volgende criteria:

  1. Het moment van belonen: word je meteen beloond of wordt de beloning uitgesteld? Een voorbeeld van een directe beloning is het direct verstrekken van een korting bij het gebruiken van het programma. Een uitgestelde beloning is bijvoorbeeld het sparen van punten. Een combinatie hiervan wordt het hoogst beoordeeld. 
  2. De te leveren tegenprestatie: binnen loyaliteitsprogramma’s kan het zijn dat er eerst een tegenprestatie geleverd dient te worden voordat de beloning wordt verstrekt, denk hierbij aan het sparen van een minimaal aantal punten. Het kan zijn dat de acties automatisch verspreid worden naar alle klanten, hierbij is er geen tegenprestatie vereist.
  3. Het te nemen initiatief: kom je automatisch in aanmerking of moet je zelf stappen ondernemen? Hoe gemakkelijk is het verkrijgen van je beloning? In mijn beleving dient er zo min mogelijk initiatief vanuit de persoon plaats te vinden. Wanneer dit het geval is, wordt er een hogere score toegekend. 

Elk loyaliteitsprogramma ontvangt een eigen score, die bestaat uit het aantal punten die verdiend zijn. Per kopje kunnen er twee punten behaald worden, de maximale score is dus 6. 

 

Albert Heijn Bonuskaart 

Wie kent deze kaart met blauwe details nou niet? Dit pasje bevindt zich in miljoenen portemonnees en wordt vaak getoond in de winkels. Er is sprake van een directe beloning: je kunt gelijk korting krijgen op producten na registratie. Bovendien is het ook mogelijk om vanuit je account specifieke cadeautjes te ontvangen en mee te doen aan winacties. Er dient geen minimaal aantal punten gespaard te worden, je hoeft enkel te beschikken over een kaart die vervolgens gescand wordt en waarmee je kunt inloggen op de website. Het te nemen initiatief is laag, de pas kan gemakkelijk aangevraagd en geactiveerd worden.

Ik gebruik zelf regelmatig mijn Bonuskaart en vind het een goede manier om de klant te binden. Wel merk ik persoonlijk dat de korting ook vaak wordt verrekend ondanks dat je niet over een kaart beschikt, het voordeel valt hiermee dus al weg. Het te nemen initiatief is laag en er worden persoonlijke acties verspreid, maar de kracht valt weg omdat pasjes worden uitgewisseld en je vaak ook korting krijgt terwijl je niet beschikt over een Bonuskaart. 

Beoordeling: 3/6

IKEA Family

Met dit programma kan er geprofiteerd worden van kortingen, extra services en heb je onder andere recht op speciale ledenprijzen. Je kunt je kosteloos aanmelden in de winkel of via internet door een formulier in te vullen. De lijst van de voordelen is groot en er kan direct van geprofiteerd worden, dit heb ik persoonlijk ervaren tijdens mijn bezoek aan IKEA in Breda. Ik was niet op de hoogte van deze actie, maar ik heb mij direct aangemeld om te kunnen profiteren van de voordelen om mijn nieuwe studentenkamer in te richten. Er zijn geen kosten aan verbonden, je hoeft je enkel aan te melden. Bovendien dien je je kaart ook altijd mee te nemen om profijt te hebben van de speciale acties. Met de kaart wordt er niks gespaard, er valt dus geen extra voordeel te behalen als je een grote klant bent voor IKEA. Ik vind persoonlijk dat IKEA goede voordelen aanbiedt en het aantrekkelijker laat lijken dan Albert Heijn, vandaar dat de score hoger is. 

Beoordeling: 4/6

ICI PARIS XL Privilege Pas

Een bekend begrip onder de beautyliefhebbers: de Privilege Pas van ICI PARIS XL. Met dit programma worden er punten gespaard, waarna een cadeaubon wordt verstuurd bij 250 punten (per euro spaar je 1 punt). Bovendien heb je altijd 10% korting en krijg je een cadeautje op je verjaardag. De beloning in de vorm van korting krijg je direct, maar er is ook een beloning die wordt uitgesteld. Er is dus sprake van een combinatie van beide methoden. Er dient een minimaal aantal punten gespaard te worden, maar je kunt ook kortingen krijgen zonder lid te zijn. De tegenprestatie is dus minimaal. Iedereen die is aangemeld krijgt een Privilege Pas. Je hoeft enkel het initiatief te nemen om je aan te melden. Zodra je je geregistreerd hebt, kan het personeel in de winkel je punten ook toewijzen als je je pas vergeten bent. Ik betrap mijzelf erop dat ik steeds vaker richting ICI PARIS XL wandel, in plaats van naar een concurrent zoals Douglas. Het feit dat ik de concurrent keer op keer links laat liggen, bewijst naar mijn mening dat ICI PARIS XL beschikt over een sterk loyaliteitsprogramma. 

Beoordeling: 5/6

Kruidvat Jouw extra voordeelkaart 

Met de Kruidvat Jouw extra voordeelkaart (dat kan korter) spaar je met elke euro die je uitgeeft een punt. Je kunt gemakkelijk je kaart in de winkel ophalen en online activeren. Je hebt vervolgens recht op persoonlijke aanbiedingen, gratis producten, extra kortingen, exclusieve extra’s én je hebt de mogelijkheid om spaarpunten te doneren aan goede doelen. Bij dit spaarprogramma geeft Kruidvat dus direct een beloning. Om te kunnen sparen wordt er verder geen tegenprestatie verwacht, alleen dat je je pas ten alle tijden mee dient te nemen. Je moet zelf de stappen ondernemen om je aan te melden en je dient dus zelf je kaart mee te nemen.

Mijn persoonlijke ervaring met deze kaart is dat je ongelofelijk veel punten nodig hebt voor een gratis product, dat het niet aantrekkelijk is. Zo heb je bijvoorbeeld 500 punten nodig voor een Labello, dat betekent dus dat je €500,- hebt gespendeerd bij eerdere aankopen. Mijn eigen kaart gebruik ik inmiddels niet langer, met name omdat het voor mij weinig oplevert. Ik vind dit loyaliteitsprogramma dus niet echt een succes en beoordeel het daarom met een lagere score. 

Beoordeling: 2/5

Conclusie

Het loyaliteitsprogramma van ICI PARIS XL scoort, wat mij betreft, het best op de benoemde criteria. Er wordt door dit programma ingestoken op zowel directe voordelen als voordelen achteraf. Het puntensysteem moedigt aan om meer te kopen, dit is iets wat bijvoorbeeld ontbreekt bij Albert Heijn (naast de welbekende Air Miles). Bovendien is het gemakkelijker om een cadeau te ontvangen dan bij het Kruidvat, omdat je vrij snel een cadeaubon van €5,- krijgt thuisgestuurd. Maak jij gebruik van loyaliteitsprogramma’s en zo ja, wat is jouw favoriet? Sharing is caring, dus laat het mij vooral weten in de comments! 

  • https://www.indora.nl/loyaliteitsprogrammas-zorgen-voor-klantloyaliteit/
  • https://www.ikea.com/nl/nl/ikea_family/about_ikea_family.html
  • https://www.iciparisxl.nl/nl/privilege-pas
  • https://www.ah.nl/bonuskaart
  • https://www.kruidvat.nl/your-card
The following two tabs change content below.
blank

Lisanne de Jongh

Lisanne studeert Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg en blogt sinds maart 2018 voor Markethings.net. Haar interesses zijn onder andere te vinden in consumentenpsychologie, Experience Marketing en contentmarketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.