Blog

Ludieke actie Vitesse tijdens Nijmeegse Vierdaagse

De Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft de Nijmeegse Vierdaagsefeesten aangegrepen om seizoenskaarten voor het aankomende Eredivisieseizoen aan de man (of vrouw) te brengen. Tijdens de slotdag van het grootse evenement in Nijmegen vloog een vliegtuigje met daarachter een spandoek met de tekst ‘NEXT STEP: VITESSESEIZOENKAART’ over de stad. Hiermee verwijzend naar de vele stappen die de deelnemers aan het evenement vanaf dinsdag hebben moeten zetten. Wat vind jij van deze gewaagde campagne?

Achtergrond wervingscampagne

Vitesse had vorig seizoen de laagste bezettingsgraad van de Eredivisie wat betreft de hoeveelheid toeschouwers per wedstrijd. Gemiddeld bezochten 15.081 mensen de thuiswedstrijden van de Arnhemse voetbalclub. Dit terwijl de capaciteit van het Gelredome 25.000 bedraagt. Vanaf het jaar 2001-2002 is er sprake van een teruggang wat betreft het aantal toeschouwers. Om deze trend een halt toe te roepen, probeert men bij Vitesse om door middel van ludieke acties supporters terug te halen naar het Gelredome. Nu er na de overname van de Arnhemse club door de Georgiër Merab Jordania (veel) meer financiële middelen zijn, zijn de (financiële) mogelijkheden om de bezettingsgraad te verbeteren overduidelijk groter.

Spandoek Ludieke Actie Vitesse boven Nijmegen
Bron afbeelding: Supporterssite Vitesse.org

Inhoud wervingscampagne

Het vliegtuigje met daarachter het spandoek ‘NEXT STEP: VITESSESEIZOENKAART.NL’ vloog afgelopen vrijdag tussen drie en vijf uur in de middag over Nijmegen. In totaal waren er op deze dag volgens dagblad de Gelderlander 240.000 mensen in Nijmegen. Hiermee wordt duidelijk dat men een aardig groot publiek heeft kunnen bereiken. Het mag opvallend heten dat men juist in Nijmegen, de stad van rivaal Nec, een ludieke actie heeft georganiseerd.

Effectiviteit wervingscampagne

Het is de vraag of deze ludieke actie veel extra seizoenkaarthouders oplevert, aangezien men in Nijmegen namelijk niet bepaald een hoge pet op heeft van de Arnhemse buur en haar voetbalclub. Al zullen onder de 240.000 bezoekers aan Nijmegen op de vrijdag, toch ook wel wat (potentiële) supporters van Vitesse zijn geweest. Daarbij is het nieuwsbericht op de website van Vitesse over de ludieke actie veel gedeeld via social media. Ook is het opgenomen in lokale kranten zoals De Gelderlander. Op die manier heeft men toch gezorgd voor flink wat free publicity.

Wat vind jij?

Een geslaagde actie of juist totaal niet? Had jij dezelfde locatie gekozen voor deze actie? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels onderstaande social media buttons.


De afbeeldingen die in dit blog gebruikt zijn, zijn afkomstig van Vitesse supporterssite Vitesse.org en de officiële website van Vitesse.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Ludieke actie Vitesse tijdens Nijmeegse Vierdaagse

  1. Leuke actie van Vitesse! Niets over gehoord alleen via de traditionele media en ook niet via mijn social media kanalen. Locatie is natuurlijk perfect gekozen en er is inderdaad ingezet in de publiciteit. (helaas niet overal opgepikt, en dit zou een mooi item geweest zijn voor VI) Leuke combinatie van een traditionele reclamevorm toch op een prikkelende manier inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.