Blog

Maatschappelijk verantwoord bier drinken met Norte bier uit Argentinië!

Het Argentijnse biermerk Norte heeft een interessante campagne gelanceerd om het biermerk te promoten. De achterliggende gedachte is dat mannen een goed excuus nodig hebben om bier te gaan drinken, waarbij men niet wordt tegengehouden door de vriendin. Er werd gekozen voor een combinatie van meer bier verkopen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), waardoor ook de vrouw overtuigd werd van het ‘nut’ van bierdrinken met vrienden in de kroeg.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor iedere ingeleverde dop van een fles Norte bier werd gedurende één minuut een goede daad verricht. De tussenstand werd bijgehouden door in de stad enorme tellers te plaatsen. Ook was deze tussenstand, samen met de (geplande) activiteiten op het gebied van goede doelen terug te vinden op een speciaal ontwikkelde website. De actie leverde een totaal van 50.043 minuten aan goede daden op, waarbij het onder andere ging om het opruimen van afval in de natuur, het opknappen van monumenten, het planten van bomen en het schoonmaken van meren. Door alle goede daden werd de omgeving steeds mooier, iets wat ook werd toegejuicht door de vriendinnen van de mannen die nog maar eens een biertje dronken in de kroeg.

The Best Excuse Ever op Youtube

Uiteraard heeft men ook een filmpje van de hele actie gemaakt, zie hieronder. Wat vind jij van de gemaakte combinatie tussen meer bier verkopen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.