BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

#ManontheMoon; Het lukt John Lewis alweer!

 2

Sinterklaas was nog niet het land uit of menig huishouden had de kerstboom al opgezet. Schoenen aan de openhaard worden verwisselt met sokken, pietjes in etalages voor kerstmannen en sinterklaascommercials…? Die worden vervangen door kerstcommercials! Voor marketeers is kerstmis hét moment om in te haken met een aangrijpende commercial die mensen raakt. Een traantje, een glimlach of een warm gevoel.. als dit je lukt, dan is de kerstcommercial sowieso een succes. Guess what; John Lewis did it again!

John Lewis, een warenhuisketen in Groot-Brittannië komt elk jaar rond kerst met een nieuwe kerstcommercial op de buis. Deze vrij lange commercials staan bekend om de aangrijpende en meeslepende verhalen. De commercials hebben weinig betrekking op het warenhuis, maar door de boodschap die wordt overgebracht blijven mensen de commercials herinneren. En dat is toch juist de bedoeling? De enige link met het warenhuis is een doordachte quote (inclusief warenhuisnaam) aan het einde, zoals ‘Give a little more love this Christmas’ of  ‘Give someone the Christmas they’ve been dreaming of’. Na jarenlange traditie van John Lewis om zulke commercials te lanceren weet menig Brit echter al zonder de naam te zien wie deze geweldige commercial heeft gemaakt. Nog een extraatje: aan iedere commercial zit een hashtag verbonden. In 2015 is dat bijvoorbeeld #ManontheMoon en in 2014 #Montythepenguin. Delen wordt hierdoor nóg leuker en makkelijker; net zoals het lezen van de reacties over de commercial.

john-lewis-man-on-the-moon-06

Ook dit jaar sleept John Lewis je mee in het verhaal van de man op de maan. De #ManontheMoon commercial ging al snel viral op sociale media en bereikt weer duizenden mensen. Dit keer met de quote ‘Show someone they’re loved this Christmas’. Voor de makers van de commercial is de uitdaging alwéér gelukt. Ik laat jullie niet langer in spanning; bekijk de commercial van 2015 hier:

https://www.youtube.com/watch?v=wuz2ILq4UeA

Maar ook andere jaren…

Ook in 2014 had John Lewis een mooie en meeslepende reclame op tv uitgebracht. Maar liefst twee minuten lang denk je dat je een ware roman aan het kijken bent. Echter, je komt er al snel achter dat ieder kind z’n eigen fantasieën heeft.

Https://www.youtube.com/watch?v=iccscUFY860

Krijg je er geen genoeg van? Of juist een middagje niets te doen? Via Youtube zijn alle commercials van de afgelopen jaren te bekijken. Aanrader!

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.