BlogMarkethings.net informeert

Markethings.net on the road: Marketingfacts

markethings-net-op-bezoek-bij-marketingfacts
Wij, bloggers van Markethings.net, willen altijd graag bijleren. Daarom zijn we op bezoek geweest bij Marketingfacts. Voor degenen die Marketingfacts nog niet kennen; het is de grootste marketingblog van Nederland waar dagelijks 3 tot 4 bloggers een blog plaatsen. We hebben veel geleerd over bloggen en content marketing. Deze manieren van communiceren zijn ook handig om als marketeer je boodschap te verspreiden. Daarom in deze blog een overzicht van enkele aspecten die heel belangrijk zijn. 

Bezoekers trekken
Het is natuurlijk een beetje een open deur maar steeds meer traffic komt er vanuit social media, opvallend is wel dat Twitter minder belangrijk aan het worden is.  Een andere manier om extra bezoekers te krijgen is het delen van blogs met andere organisaties. Als je goede content hebt willen ze die in veel gevallen plaatsen en kun je een link krijgen naar je eigen site voor meer bezoekers. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je bezoekers vaker terugkeren, met bijvoorbeeld een goed (wekelijks) format, zoals Viral Friday van Marketingfacts.

Aandacht vasthouden
Aandacht vasthouden is heel lastig, maar als je lekker luchtig schrijft en je zinnen mooi op elkaar aansluiten is de kans groot dat lezers geboeid blijven. Wanneer ze toch afhaken is van belang om snel de aandacht weer terug te krijgen. Dit kan door veel korte alinea’s te hebben, omdat mensen vaak wel de eerste zinnen van de alinea scannen om te kijken of het interessant is. Een andere manier is om quotes of kernzinnen groot uit te lichten, dat prikkelt mensen om weer verder te lezen.

Schrijven
Om je blog gestructureerd te schrijven en om gemakkelijk te beginnen kan het heel handig zijn om eerst je verhaal te schrijven en pas op het eind de inleiding. De titel kun je het best door iemand anders laten verzinnen. Omdat de titel belangrijk is, is het slim om altijd meerdere opties te maken en er daar 1 uit te kiezen.

Onderwerpen verzinnen
Om goede onderwerpen te verzinnen kun je het beste samen overleggen over welke onderwerpen je gaat behandelen en daar een planning voor te maken. Dan zijn alle onderwerpen mooi op elkaar afgestemd en vaak kun je met een groepje nog betere onderwerpen verzinnen. Inspelen op de actualiteit is altijd goed, maar het heeft weinig toegevoegde waarde om hetzelfde nieuws te brengen wat ook al door andere sites gedeeld wordt. Een verdere uitdieping van het onderwerp naar aanleiding van een actuele gebeurtenis, is een goede manier om toch interessant en onderscheidend te zijn.

Conclusie
Door met deze punten rekening te houden kun je meer lezers trekken, de lezers meer laten lezen en ze triggeren om later terug te komen naar naar je site. Dit zal zorgen dat je (commerciële) boodschap onder een steeds grotere groep mensen verspreid kan worden. Met deze tips van Marketingfacts kun je als marketeer en/of blogger je voordeel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.