Analytics en DataBlogMarkethings.net informeert

Markethings of the Future: Personalization & Privacy Issues

privacy-whois

Internet is onmisbaar in het targetten van je doelgroep. Wanneer je je Facebook, twitter of ander sociaal media kanaal opent, zie je meteen een paar advertenties. Eentje over schoenen, een aanbieding over vliegvakanties en een van die online retailer waar je net bent geweest. Verrek! Hoe weten ze nu dat ik schoenen wil kopen? En ik had toch al een vliegvakantie geboekt? Bedrijven, in het bijzonder Facebook, weten tegenwoordig zoveel van je dat het bijna angstaanjagend wordt. Je hebt het vaak zelf niet door, maar door je surfgedrag op internet laat je veel informatie achter op websites. Komt er een punt dat het te ver gaat of worden de personalisatie & privacy issues juist zo goed benadert dat je het gaat aanvaarden?

Retargeting

Stel dat je gisteren hebt gezocht naar vliegtickets op cheaptickets.nl voor een reisje naar Engeland. Helaas heb je door tijdgebrek de tickets nog niet kunnen bestellen. Een weekje later heb je wel tijd en wil je ze bestellen, echter zijn ze nu 20 euro duurder. Wat vaak ook voor irritaties zorgt, zijn advertenties die als vorm van retargeting worden ingezet. Retargeting is het opnieuw tonen van een relevante advertentie aan jou nadat je een specifieke webshop heb bezocht. Bij interesse in het product en wanneer je het nog niet gekocht hebt, is dat niet zo’n probleem, maar wanneer je zeven keer die advertentie krijgt te zien en dat scheerapparaat op Bol.com of Coolblue al lang hebt gekocht, wordt het toch wel irritant.

Retargeting wordt steeds vaker gepersonaliseerd. Een goede ontwikkeling naar mijn mening. Er wordt dan meer gebruik gemaakt van actuele informatie die alleen relevant is voor die persoon die de advertentie te zien krijgt wanneer de consument al eerder op de adverteerders website is geweest. De algoritmes die hiervoor tegenwoordig gebruikt worden, worden ook steeds beter. In het verleden werd dit namelijk vaak nog al eens pijnlijk fout gedaan. Hier enkele voorbeelden:

fbto
Deze ad van FBTO was niet bepaald gepast..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

auto
Deze vond ik eigenlijk nog erger..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy Issues

Irritante remarketing advertenties is hedendaags een controversieel onderwerp. Meeste mensen klikken gewoon klakkeloos op akkoord wanneer websites vragen om toestemming. Wanneer mensen deze vraag proberen te omzeilen door naar een andere pagina door te klikken op de website geven ze evenmin impliciet akkoord. Dit wordt ook wel legale privacy schending genoemd. Het is daardoor dat je zoveel relevante, maar misschien irritante advertenties te zien krijgt.

Is daar dan helemaal niets tegen te doen? Ad Blockers! Ad blockers zorgen er voor dat alle advertenties geblokkeerd worden. Niet goed voor de huidige verdienmodellen op internet natuurlijk, maar het zorgt wel voor duidelijkere content op de website. Je ziet het steeds vaker dat advertenties zo agressief worden ingezet dat de website content onoverzichtelijk wordt. Toch is er een keerzijde. Enkele adblockers zien in dat ze hier kei hard van kunnen profiteren door zich te laten betalen door adverteerders om de adverteerders’ advertenties op de witte lijst te zetten. Ook ad blockers zijn dus niet meer altijd te vertrouwen. Wat nu?

Conclusie

Het devies voor iedereen die bezig is met remarketing en retargeting op het internet is eigenlijk heel simpel: Je moet de consument gepersonaliseerde, echt relevante advertenties laten zien. Advertenties die er écht toe doen en de consumenten het gevoel geven dat ze niet achtervolgd worden. Als er uiteindelijk gedegen om wordt gegaan met de privacy van de consument denk ik dat retargeting in de toekomst veel effectiever kan zijn. Mensen klikken jou niet zomaar meer weg, omdat je advertentie echt waarde heeft. Gepersonaliseerde retargetting is wel weer een stap verder in de Internet of Things, maar daar gaat het wel naar toe. Zeker omdat je tegenwoordig effectiever mobile kan retargeten. Er zijn nog weinig mensen die niet dagelijks gebruik maken van een smartphone. En zeg eerlijk: Ook jij zit bijna elk halfuur wel even op jouw smartphone te koekeloeren..

Bronnen:

http://www.marketingfacts.nl/topic/internet-of-things

http://www.marketingfacts.nl/berichten/de-bijziendheid-van-de-marketeer

http://www.marketingtribune.nl/b2b/weblog/2016/03/meneer-de-directeur-bent-u-een-vd31_0/index.xml

https://www.frankwatching.com/?redirect_to=/archive/2015/10/03/drama-remarketing-heet

The following two tabs change content below.
blank

Sander Mortier

Sander is momenteel E-commerce Trainee bij Smartwares Group. Daarnaast is hij actief in adviesorgaan Stichting Markethings Week. Verder blogt hij regelmatig voor Markethings.net. Zijn verdere vrije tijd besteed hij graag aan muziek, sporten en reizen. Wil je met Sander in contact komen? Stuur hem dan gerust een berichtje op LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.