Blog

Marketing in Vlaanderen: Nice IJs!

Het is weer bijna tijd voor TIME (The International Marketing Event). Tijd dus voor Markethings.net om een blik te werpen op marketing in andere landen. Vandaag staan onze zuiderburen op het programma: Marketing in Vlaanderen!

Op donderdag 4 Oktober vertrekken de deelnemers van TIME naar Zuid-Korea. Binnen dit thema zijn er al een paar blogs verschenen op markethings.net. http://www.markethings.net/almost-time-zuid-korea/ http://www.markethings.net/marketing-in-japan/. En op het blog van vandaag komt er ook weer marketing uit het buitenland.

In het land van de frietkotten, pralines en onduidelijke wegbewijzering lijken ze er, ondanks de nabijheid, toch een iets andere kijk op reclame te hebben. Vier opvallende reclames zijn uitgelicht. Reclame nummer 1 is van MNM, waarin reclame wordt gemaakt voor taalvakanties. Op een vrij expliciete manier wordt het ongemak dat voort kan komen uit gebrekkige beheersing van taal onder de aandacht gebracht. Reclame 2 is van Telenet om drama-series te promoten. Nieuwsgierige voorbijgangers worden aangetrokken door de intrigerende rode knop, waarop de hel losbarst. Reclame 3 is uitgekozen vanwege de controversiële manier waarop de Vlaamse Liga tegen Kanker probeert roken te ontmoedigen. Tot slot is er reclame 4, met een geestige inbreng van de Vlaamse melk unie.

Er zijn wat verschillen en overeenkomsten met reclame in Nederland. Er is bijvoorbeeld meer ruimte voor shockerende reclame, zoals te zien is in reclame nummer 3, en het grof taalgebruik in reclame 1. Maar er is ook aandacht voor humor. Reclame 1 en 4 zijn de moeite waard! Creatieve reclames zijn er ook te vinden, zoals de combinatie van guerrilla marketing en tv-spot van Telenet (reclame 2).

Reclame 1: MNM taalvakanties

Reclame 2: Telenet Drama

Reclame 3: Vlaamse liga tegen kanker

http://www.youtube.com/watch?v=3-pUCY1gDCs

Reclame 4: Melk en dansen

Wat is jouw favoriete reclame uit België van vandaag? Weet jij zelf nog een leuke Belgische reclame te vinden? Of is er een land wat je ook graag terug wilt zien in deze rubriek? Deel het in de comments!

Meer weten over TIME? http://www.time-tilburg.nl/

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.