BlogMarkethings.net informeertOverig

McDonald’s wordt McPersonal?

image-2015-10-29

 

Het nieuws zal jullie allemaal bereikt hebben, McDonald’s gaat testen uitvoeren met ‘’bediening’’ en individueel samen te stellen burgers. In een groeimarkt als Nederland probeert het concern hiermee de dalende verkopen in onder andere de USA te maskeren. Het gaat namelijk niet meer zo soepeltjes bij de fastfood machine, het lijdt onder de gezondheidstrend waar je hier in de blog van Malou meer over kan lezen. Nu rijst de vraag, gaat deze personalisatie en extra service het concern redden of zijn dit dan echt de eerste tekenen van verval?

McMarketing

De extra service, in de vorm van bediening (lees: het brengen van de bestelde maaltijden), moet ervoor zorgen dat je nooit meer in lange wachtrijen hoeft te staan. Samen met de fast-order balies zal dit het ‘even wat kleins halen’ weer mogelijk maken en dat is natuurlijk een goede zaak. Bovendien voegt het iets toe aan de ervaring van de consument, het wordt nog meer een uitje om bij de McDonald’s te gaan eten.

Naast deze extra service zet het concern vol in op transparantie en personalisatie, twee kernwaarden die juist niet top of mind zijn bij de hamburgertoko. Wat betreft de personalisatie, wil de McDonald’s nu ook starten met het concept dat al sinds jaar en dag gebeurd bij de directe concurrent, de Burger King. Daarnaast zullen McCafé’s en SaladBar’s richting Nederland komen en er loopt nu zelfs een test met een biologische rundvleesburger in Duitsland. Al met al, doet McDonald’s er dus alles aan om aan te haken bij de nieuwe voedseltrends.

McOpen

Bij deze voedseltrends past natuurlijk transparantie. Deze transparantie richt zich vooral op de ingrediënten die McDonald’s gebruikt in haar producten, die volgens de keten van de hoge kwaliteit zijn en bovenal diervriendelijk. Maar is deze omslag in transparantie niet vooral gebaseerd op financiële motieven? Had McDonald’s dat zonder de recente voedseltrends ook gedaan? Waarschijnlijk niet.

 

image-2015-10-29 (1)

De vraag is, gaan we echt richting de McDonald’s voor kwaliteit voedsel? Willen we niet allemaal lekker een keer zondigen, genieten van een té vette Big Mac?

McOuderwets

Van mij mag McDonald’s, McDonald’s blijven, een plek voor een ongegeneerde vette hap. De keuze van de Mac om extra service aan te bieden, zal zeker helpen bij de mensen die de hamburgertent zien als een uitje. Voor hen die voor een ‘snelle hap’ komen, zullen de kortere wachtrijen met vreugde ontvangen worden. De eigen samenstelling van burgers zal vermoedelijk beperkt blijven tot enkele kleine toevoegingen, welke toch zeer welkom zijn. Want zeg nou zelf, die Chicken Sensation, zou best wat bacon kunnen gebruiken. En laat die burger maar ontverantwoord, dan komt alles goed. Écht waar.

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.