BlogMarkethings.net inspireertOverig

Meet & Greet

image-2016-02-12

Ze zijn in de collegebanken alom bekend; de praatjes van de plaatselijke verenigingen. Deze komen dan ook in allerlei vormen en maten, waaronder studenten-, sport- en studieverenigingen. Allemaal praten ze over het belang van ‘actief worden’ naast je studie. Maar naast het pimpen van je CV, staat ook je persoonlijke ontwikkeling centraal. Welke rol speelt Asset hierin en wat kunnen wij voor je betekenen? Je leest het hier, op basis van mijn eigen ervaringen van de afgelopen jaren.

Toen ik, Iris, drie jaar geleden naar Tilburg verhuisde en begon aan mijn bachelor bedrijfseconomie werd ik zoals eerder gezegd, overladen met informatie van verenigingen. Ik besloot toen om alles maar op me af te laten komen en alle opties open te houden. Verder had ik nog niet echt nagedacht of ik wel of niet lid wilde worden van een vereniging. In de TOP-week maak je kennis met bijna alle verenigingen en merk je vanzelf wat er bij je past of niet.

Zo gold dat ook voor mij en kwam ik in het straatje van studieverenigingen terecht. Deze verenigingen staan bekend om de ‘open’ sfeer, er zijn geen verplichtingen. Tijdens een van de collegepraatjes kreeg ik iets te horen over een eerstejaarscommissie bij Asset en ging daarom in gesprek met de Vice-chairman van Asset | Marketing. Helaas was deze commissie al vol, maar via dit gesprek ben ik bij een andere bedrijfseconomie commissie terecht gekomen: de Excursion Day. In dit jaar heb ik ontzettend veel geleerd, onder andere door het contact met bedrijven. Daarnaast leerde ik in dit jaar ontzettend veel mensen kennen. Ik heb me dus op zowel sociaal als professioneel gebied ontwikkeld in mijn eerste jaar.

Na een jaar deze commissie gedaan te hebben, wilde ik meer activiteiten naast mijn studie bijwonen. Dus in mijn tweede jaar ben ik lid geworden van de activiteiten commissie bij Asset | Marketing. Hiermee organiseerde ik met mijn commissie veel activiteiten voor alle actief leden van de vereniging. Maar naast het organiseren van deze informele borrels, was ik op zoek naar wat meer uitdaging. Zo kwam ik terecht bij de commissie Markethings Week. Dit is het grootste evenement van Asset | Marketing, zelfs het grootste marketing evenement van Noord-Brabant. In deze formele commissie, met een grote werkdruk, werd ik echt flink uitgedaagd. Met een hechte groep hebben we destijds een super editie van de Markethings Week neergezet! Als ik terugkijk op de afgelopen jaren heb ik veel geleerd van de vereniging en de andere leden. Ik heb er veel vrienden aan overgehouden en al veel bereikt met mijn commissies.

Na mijn Exchange heb ik besloten te solliciteren voor een bestuursjaar bij Asset | Marketing, waarin je een jaar lang full-time bezig bent met de dagelijkse gang van zaken bij de vereniging. Nu ben ik zelf Vice-Chairman en zit ik aan de andere kant van de tafel. Ik help iedereen die actief lid willen worden om het beste uit hun studententijd te halen. Een actief lidmaatschap bij Asset | Marketing is een leuke combinatie van jezelf persoonlijk ontwikkelen, een mooi CV opbouwen, netwerken maar ook zeker het opbouwen van een vriendengroep.

Mocht je interesse hebben om actief te worden en wil je nog wat meer informatie? Loop dan langs op de kamers in het Esplanade gebouw (E.102) of kom naar de Meet & Greet op 16 februari om 14:45 in DZ008!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.