BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Memorabele Marketing

Coca-Cola4

Het starten van een bedrijf begint met een goede bedrijfsnaam. Maar wat is een goede bedrijfsnaam nu eigenlijk, en hoe kun je je bedrijf onderscheiden van de markt? De beste bedrijfsnamen verhogen namelijk de waarde van het bedrijf en vormen een effectieve basis voor de verdere communicatie van het bedrijf. Mijn favoriete bedrijfsnamen hebben in ieder geval gebruik gemaakt van alliteratie. Hartstikke leuk, en effectief! Maar waarom werken alliteraties nou zo goed?

Sappige Slogan

Een alliteratie is een vorm van een slagzin. “Heerlijk, Helder, Heineken” is misschien wel één van de oudste en bekendste slagzinnen. Een slagzin werkt als motor voor de marketing van je (online) bedrijf. Het zorgt ervoor dat consumenten je merk makkelijk herkennen en onthouden, waardoor de kans groter is dat mensen op jouw banner of ad klikken of jouw url direct intypen. Zeker als het je lukt een alliteratie in jouw slogan te verwerken!

A Heerlijk Helder Heineken_fc7714bec096582e5865b069b26ef3ed

Appetijtelijke Alliteratie

Men spreekt van alliteratie, ook wel strafrijm of letterrijm genoemd, bij gelijkheid van de beginmedeklinkers van twee of meerdere beklemtoonde lettergrepen of woorden binnen een uitdrukking. Soms spreekt men ook van alliteratie bij gelijkheid van beklemtoonde medeklinkers. Alliteratie is dus een vorm van rijm en zorgt ervoor dat een merknaam makkelijk blijft hangen. Een van de bekendste bedrijfsnamen die gebruikt maakt van alliteratie is Coca-Cola.

bakkerbart1

Lekker lezen

Dus, alliteraties blijven langer in je geheugen zitten dan niet niet-alliteraties. Ze bekken lekker weg als je het voorleest en is daarom een goede truc om in te zetten als je wilt dat je merknaam of slogan onthouden word door je doelgroep. We gebruiken alliteraties namelijk vaker dan je denkt in het dagelijks leven, en het is daarom ook helemaal niet raar om dit in je bedrijfsnaam te verwerken. Een paar dagelijkse alliteraties die lekker op de tong liggen zijn; pietje precies, gekke gerrit, jarige job, voor jan joker, wikken en wegen, van top tot teen, kant en klaar, door weer en wind en kort maar krachtig.

Why-Weight-Watchers-is-a-low-carb-diet

Persoonlijke Passie

Het leuke aan alliteraties is dat je oneindig nieuwe alliteraties kan bedenken, dus ook als je van plan bent zelf een bedrijf op te zetten in de toekomst. Ga aan de slag met de functie van je bedrijf en je eigen voor of achternaam. Wil ik ooit in de toekomst een ambachtelijke bakker beginnen word het vast en zeker Ambachtelijk Aliesje! Nu jullie weer 🙂

A Toyota

Bronnen:

http://www.adformatie.nl/partner/vrhl/pietje-precies-en-linke-loetje#sthash.dm0s7G0U.dpuf

 

http://www.startenmetjebedrijf.nl/whats-in-a-name-het-kiezen-van-een-goede-bedrijfsnaam/

The following two tabs change content below.

Alies van Hout

Laatste berichten van Alies van Hout (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.