Blog

Metroman vs. Oerman

Met het sponsoren van de eredivisie probeert Nivea met haar Nivea for Men lijn een nieuwe markt aan te boren. Waar zijn meer mannen mee te bereiken dan met voetbal?* Maar zit de Nederlandse man hier wel op te wachten?

Voetbal

Bloed, zweet, tranen en modder. Bij verzorgingsproducten is voetbal niet bepaald een associatie die snel zal worden gelegd. De keuze voor het sponsoren van de eredivisie door Nivea for Men ligt eerder bij het grote bereik onder de mannen in Nederland. Steeds vaker worden verzorgingsproducten gelanceerd die speciaal bedoeld zijn voor mannen. De lijst producten is eindeloos. Face scrub, skin wash, tien soorten scheergel, gezichtscrème, oogrollers, rimpelsmeersels, bodylotion, aftershave balsem. De tijd dat je als man alleen bij de drogist kwam voor je tandenborstel en een stuk groene zeep lijkt voorbij. De metroman zal inmiddels vrolijk huppelend door de winkel gaan. De oerman echter wordt gebombardeerd door tientallen varianten van producten waarvan hij zelfs nog nooit heeft gehoord, liefst nog met stoere Engelse namen. ”Cool Kick”, ”Skin Energy”, ”Freeze Crackling”, ”Hydra Energetic”, ”Silver Protect”, ”Muscle Relax”, ”Pure Impact”. De man vlucht weg, op zoek naar zijn vertrouwde stukje groene zeep.

Poll!

Een vraag die opkomt bij het grote aanbod van deze verzorgingsproducten, is in hoeverre mannen hierop zitten te wachten. Wordt de man deze producten aangepraat of heeft hij hier ook werkelijk behoefte aan? Speciaal daarvoor is hier op Markethings.net een poll beschikbaar. Vind je de mannenproducten een verademing, of wil je er nog niet dood mee gevonden worden? Als vrouw mag je ook stemmen!

[poll id=”5″]

Ondertussen is er een ware strijd ontstaan op de mannenmarkt. Niet alleen Nivea for men komt met mannenproducten, ook concurrent L’Oreal probeert een slag te slaan. Onder de naam ”Men Expert” hebben zij ook een breed scala aan producten de wereld in geholpen. VIP’s als Hugh Laurie, ook wel bekend als Gregory House, en Eric Cantona, voormalig sterspeler van Manchester United, worden ingezet om de smeersels aan de man te helpen, if you pardon the pun. Opvallend dat L’Oreal kiest voor Cantona, want hij komt oorspronkelijk uit de voetballerij. Nivea for Men gebruikt trouwens ook voetballers in haar reclame, zo is onder andere Overtoom van Heracles Almelo in een van de spotjes te zien. Ook Marc van Bommel ontkwam niet aan Nivea for Men, in een reclame waarbij half AC Milan rondloopt met een enorme baard .De voetballers moeten blijkbaar als rolmodel aan de slag, en dan het liefst als rolmodel voor de verzorgde man. Daar wringt het nogal. Niet alleen vragen we van voetballers dat zij een sportieve prestatie leveren en sociaal verantwoord gedrag vertonen, terwijl die helaas niet altijd hand in hand gaan, blijkbaar moet de moderne voetballer na 90 minuten modder en zweet er nog fris en fruitig uitzien ook.

Meer in dit thema op Markethings.net? http://www.markethings.net/grass-pour-homme-van-eredivisie-live/!

*Dit is een retorische vraag, er is een voor de hand liggend antwoord, maar deze mag je zelf invullen.

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Metroman vs. Oerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.