BlogInnovatieMarkethings.net inspireert

Hoe krijg ik mijn million dollar idea?

Gechreven door Marijn Meure – Marug.nl

Iedereen heeft weleens gedroomd van zijn of haar ‘’million dollar idea’’. Wellicht de studenten van de FEB nog wel vaker… Hoe weten sommige studenten bedrijven op te richten die zoveel mensen bereiken en zo groots groeien? Wat zijn de geheime ingrediënten achter succesvolle studentenbedrijven? Is het een fantastisch idee of komt er meer bij kijken? Thuisbezorgd.nl, Swap Fiets en Young Capital zijn voorbeelden van bedrijven die zijn bedacht op zolderkamertjes of in de collegebanken. Wat zijn de overeenkomsten tussen deze successen?

Thuisbezorgd.nl

Toen Jitse op een verjaardag in een afgelegen dorp was kreeg hij honger. Hij wilde eten bestellen maar er was geen bezorgrestaurant in de buurt. Een gemiste kans voor een restaurant die potentieel wel had willen leveren. Zo kwam hij op een idee om een site te maken. Een site waarop alle bezorgrestaurants in de buurt te vinden waren. Dit werd Thuisbezorgd.nl en de toen 20 jarige Jitse is nu één van de rijkste selfmade miljonairs van Nederland. Hij bedacht dit rond 2000, een periode waarin internet opkomend was. Hiermee hij natuurlijk een beetje geluk had, net als veel andere beginnende ondernemers rond die tijd. Toch zit de kracht voornamelijk in de simpelheid van het idee; Een snel overzicht van alle te krijgen maaltijden in de buurt. Doordat veel studenten het dagelijks gemak van de site ervaarden verspreidde het zich als een lopend vuurtje. Reclame en marketing waren nauwelijks nodig in de beginperiode.

YoungCapital

Rogier, Hugo en Bram konden geen passende bijbaan vinden. Als studenten wilde zij zichzelf ontwikkelen en hun vaardigheden gebruiken. Het mocht wel iets uitdagender dan krantjes bezorgen of vakkenvullen. Jaren later bezitten zij YoungCapital. Een bedrijf wat studenten de kans geeft om een kortere periode ergens aan de slag te gaan. Dit geeft niet alleen veel kans op geschikte bijbanen, maar geeft uitvallers ook de kans om zich verder te ontwikkelen en niet te veel tijd te vergooien.

Swapfiets

Richard, Martijn en Dirk hadden medelijden met een student die naar de fietsenmaker liep met de meest aftandse fiets ooit. Zij bedachten Swapfiets. Voor een klein bedrag per maand kan iedere student op een normale fiets trappen en wordt hij niet opgelicht bij de fietsenmaker. Als je fiets kapot is leveren zij binnen een dag nog een nieuwe. De iconische blauwe voorband die momenteel niet te missen is in Groningen maakt reclame voor zichzelf.

Het geheim

Ten eerste zijn het natuurlijk allemaal fantastische ideeën. ‘Je moet er maar net opkomen’. Toch blijkt dit niet helemaal waar te zijn, bij alle drie de bedrijven zagen de bedenkers een bepaalde behoefte. Dus de volgende keer dat jij iemand ziet klagen of stuntelen, denk dan even aan mijn blog. Daarnaast hebben wij studenten natuurlijk niet veel te besteden. Daarom moeten het concepten zijn die mondeling verspreid worden en geen grote investering nodig hebben. Laat de blauwe voorband zijn eigen marketing doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.