BlogMarkethings.net inspireert

Moederdag Marketing

Gisteren was het Moederdag, de dag om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten. De een pakt uit met een uitgebreid ontbijt op bed terwijl de ander op zaterdagmiddag snel dat Rituals moederdagpakket haalt. Ondanks dat er veel geklaag is over weer zo´n commerciële feestdag zoals Valentijsdag is het toch fijn om eens wat terug te doen voor je moeder. Moeders het nou eenmaal niet altijd zo makkelijk. In deze blog meer over de marketing rondom moederdag.

Moederdag vs. vaderdag

Het lijkt altijd alsof er rondom moederdag veel meer is te doen dan vaderdag. Vaderdag is ook immers voortgekomen uit moederdag en toch vaak iets minder groots. Ook is het zo dat een moederdagcadeautje vergeten ieen van de grootste zondes is die je ten opzichte van je moeder kan begaan. Online zien we het verschil tussen vader- en moederdag ook terug. Vorig jaar heeft onderzoeksbureau Clipit namelijk data omtrent deze twee feestdagen verzameld en het volgende kwam daaruit.

Zoekopdracht trend

zoekopdracht trend 2

In de grafiek is te zien dat moederdag niet alleen meer zoekopdrachten heeft. De berichtgeving rondom moederdag begint ook al veel eerder in vergelijking met vaderdag, waar het eigenlijk alleen op de dag zelf is. Commercieel gezien is moederdag dus een stuk interessanter.

Inhakers

Dit jaar zij er ook weer een aantal creatieve inhakers verschenen rondom moederdag:

Jumbo

iedere dag moederdag

Nuon

moederdag reclame inhaker

Wereld Natuur Fonds

Moederdag reclame advertentie

KPN

bekendste mama inhaker

Facebook

Ook Facebook kwam in de aanloop naar moederdag met iets nieuws. Nadat Facebook eerder het like-systeem heeft uitgebreid, heeft het nu een tijdelijke ´reactie´ toegevoegd. In een aantal landen was het mogelijk om naast een like of hartje te reageren met een bloem op posts. Ook via de Facebook messenger kon je je berichten laten versieren met bloemen. Leuke functie, maar niet voor mij weggelegd. Het is voor het eerst dat Facebook zoiets doet en als het aanslaat lijkt het erop dat Facebook vaker tijdelijke reacties zal aanbieden.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Levi Portier

Laatste berichten van Levi Portier (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.