Blog

Monsterslof blijkt viral te zijn

Engelsman Tom Boddingham moest wel geschrokken zijn toen er een slof van ruim twee meter bij hem thuis bezorgd werd. Althans, dat is wat we eerst geloofden. Er wordt nu echter gespeculeerd dat het een viral marketing-actie is.

De gevolgen van een vertaalfout

Afgelopen donderdag werd het bericht verspreid dat er door een vertaalfout de verkeerde maat slof uit Hong-Kong geleverd werd. De gevolgen waren echter enorm, Boddingham ontving een slof met Britse maat 1450 terwijl er een 14,50 besteld was. De foto waar Boddingham zittend in zijn slof is te zien werd over het internet verspreid.

Viral

Later werd er gespeculeerd dat de heer Boddingham sterk lijkt op Joe Jennings, manager van de website van sloffenverkoper Monster Slippers. Als dit waar blijkt te zijn is dit verschijnsel een mooi voorbeeld van een viral marketing-actie. Er wordt een ‘buzz’ gecreëerd door iets opmerkelijks wat razendsnel verspreid wordt via word-of-mouth reclame en het internet, vooral via social-media. Als alles volgens plan gaat dan ontstaat er een snowball-effect, consumenten blijven het bericht delen met hun vrienden waarna deze mensen het bericht ook weer delen. Zo kan het bericht zich in relatief korte tijd verspreiden over een groot aantal mensen.

Wat vind jij?

Had je het nieuws gelezen en geloofde jij dat het om een vertaalfout ging? Denk je dat dit een voorbeeld is van een goede viral marketing-activiteit? Laat het onderaan weten bij de comments of deel het blog via de social media buttons!

2 gedachten over “Monsterslof blijkt viral te zijn

  1. Als je zoiets echt goed wilt doen, moet je naar mijn idee iemand vragen om voor klant te spelen. Doe je dit op de manier zoals het hier gebeurd is, dan houd je de klant (nog meer) voor de gek eigenlijk…

  2. Goed punt Ruben! Voor zover ik het gevolgd heb, denk ik dat het merk wel iets prominenter aanwezig mocht zijn. In niet elk nieuwsbericht stond de naam van de webwinkel. Er werd slechts vermeld dat het om een miscommunicatie naar China ging, terwijl Monster Slippers een Britse organisatie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.