BlogOverig

Nationaal Marketing Comité

blog1

Het zal niemand ontgaan zijn, de afgelopen dagen stonden in het teken van de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei. De organisatie die verantwoordelijk is voor de activiteiten rondom deze memorabele meidagen is het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het klinkt misschien een beetje raar, maar zelfs dit comité doet mee aan de marketing gekte om deze dagen levend te houden. Het is namelijk al 71 jaar geleden dat de WO II eindigde, waardoor er steeds minder mensen zijn die de oorlogsjaren daadwerkelijk hebben meegemaakt. De klus voor het Nationaal Comité om dat de ons niet te laten vergeten!

 

Thema

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Het jaarthema inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de wereldwijde actualiteit. De komende jaren doet het Nationaal Comité een oproep aan iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid onder de noemer ‘Geef vrijheid door’. Het jaarthema wordt elk jaar begeleid door jaarthemateksten, gastbijdragen en cartoons die u vrijblijvend kunt downloaden en met bronvermelding kunt gebruiken bij het vormgeven van uw herdenking, viering of publicaties.

blog2

Campagne

Dit jaar kwam het Nationaal Comite met de champagne #geefdevrijheiddoor. Vrijheid. Sinds de bevrijding geven we het door. Van generatie op generatie. Dat is belangrijk, zeker als je beseft dat niet alle landen deze vrijheid kennen. Vrijheid is een recht. Maar het is onze verantwoordelijkheid om vrijheid in stand te houden. Dat kan door te herdenken en te vieren. Maar ook door een kaarsje op te steken of even bij je vrijheid stil te staan. Hoe geef jij vrijheid door? Laat het dit jaar weten op social media met #geefvrijheiddoor, en vind het terug op www.vrijheid.nl!

blof3

Now what?

Ik vind het goed om te zien dat het Nationaal Comite met deze campagne de jongeren generaties probeert aan te trekken die zich niet meer zo betrokken voelen bij de Tweede Wereldoorlog. Door het gebruik van een hashtag word het voor deze generaties veel gemakkelijker om zijn of haar mening te uiten om ze zo na te laten denken over deze verschrikkelijke gebeurtenissen. Wel ben ik heel benieuwd wat het Nationaal Comite in petto heeft voor de hierop volgende jaren. Hoe gaan ze dit in leven houden? Heb jij een idee?

The following two tabs change content below.

Alies van Hout

Laatste berichten van Alies van Hout (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.