BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Nationale Marketing Strijd 2011: NN

Het is donderdag 3 februari als de Tilburg-delegatie (Jos, Stefan en ik) voor de Nationale-Nederlanden (NN) inhousedag koers maken naar Rotterdam. Een goed AH-to-Go treinontbijtje verder, is het in Rotterdam niet lang zoeken naar waar we moeten zijn: het imponerende spiegelende gebouw (gechargeerd de “glasbak”) trekt al jaren genoeg aandacht vanaf het station en is zelfs een terugkerend voorbeeld in de Services Marketing-colleges. Na een grappige binnenkomst (“Ben jij Thom? Het systeem accepteert je naam als maar niet!”) werden we vriendelijk onthaald met een bakje koffie en konden we kennismaken met de medewerkers van NN die hadden bijgedragen aan de dag.

Het was de eer voor Directeur Corporate Clients Henri den Boer om de dag af te trappen. Zijn enthousiasme over de keuze voor NN als werkgever en uitdagingen in de organisatie werden door Branding Manager Hans van Avendonk voortgezet in een presentatie waarin vernieuwing van de NN-huisstijl centraal stond. Een mooi verhaal achter een logo dat zo goed als 100% awareness geniet en over de modernisering van het merk NN. Want, al ben je een vedette op de Nederlandse markt (165 jaar oud!), aan vernieuwing ontkom je niet.

Informele activiteit

De magen kregen niet eens de kans te rommelen en de lunch diende zich al aan. Goed verzorgd, en meer dan genoeg. Geen overbodige luxe, want daarna bleek het programma een informele wending te nemen. Niet dat dat in enig opzicht te voorspellen was uit de programmaflyer van de dag (“is er ook een informele activiteit tussen de presentaties door?”). Dit onderdeel door Maike Aerden, Veranderingen in marketing, mocht dan wel starten op een gebruikelijke toon, de opkomst van haar goedlachse assistent maakte daar verandering in. Na een show die met zeer bekwaam jongleren de essentie van “iets los laten” versus “iets vangen” uitbeeldde, kregen we in een mini-workshop zelf de kans om de kunst van het jongleren tot ons te nemen. De zuiverste talenten verdienden een ‘branded’ sticker “More Balls Than Most”, en uiteindelijk ging iedere student een setje jongleerballen rijker naar huis.

De case

En natuurlijk werd er ook gestreden! In een tweeledige case over social media werd een onderzoekje gedaan naar bestaande initiatieven van financiële instellingen, maar nog belangrijker: hoe NN onze welbekende communicatiekanalen kon inzetten voor een virale en guerillastrategie. Doel: awareness van NN’s nieuwe en vindingrijke pensioenplatform, dat consumenten op eenvoudige wijze bewust maakt van hun daadwerkelijke pensioenopbouw. Nadat alle teams zich terugtrokken om naast het uitzicht op 35 hoog te genieten ook marketingplannen op te zetten, waren de ideeën de moeite waard: van bijbeunende bejaarden tot een herleving van Centraal Beheer’s Achmea ‘Van Lunteren’ en van een ingewrapt Paleis op de Dam tot abseilende bejaarden in een oranje pak…aan creativiteit geen gebrek! De jury kwam met een vergelijkbaar oordeel, maar hield de belangrijkste informatie achter de hand: tot aan het begin van de Nationale Marketing Strijd zijn we in spanning voor de uitslag!

Ontspanning was er ook genoeg op de dag, en zo ook op de afsluitende borrel. Volop mogelijkheden om te gezellig te praten met NN-medewerkers van verschillende afdelingen onder het genot van een biertje. Ik was erg gecharmeerd van de oprechte moeite die alle medewerkers deden om de dag op z’n best te maken voor ons. Met een goed georganiseerd programma en volop mogelijkheden om het bedrijf, de sfeer en de medewerkers beter te leren kennen, heeft NN zich ongetwijfeld van een goede indruk verzekerd!

Een overzicht van alle foto’s vind je op de foto-website van de NMS.

The following two tabs change content below.

Thom

Laatste berichten van Thom (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.