BlogMarkethings.net informeert

Het nieuwe winkelen: Koop navulbare verpakkingen via Loop

Het internationale recyclebedrijf TerraCycle heeft een webwinkelplatform ontwikkeld, genaamd Loop™, dat navulbare en recyclebare verpakkingen maakt. Grote bedrijven als Unilever, Nestlé, Mondelez, Danone, Pepsico en Coca-Cola hebben hierin geïnvesteerd en (sommige van) hun producten zullen door Loop in een navulbare of recyclebare vorm worden gemaakt. Hieronder zal ik een paar productinnovaties van deze merken benoemen.

 

Unilever: minim

minim

Drie deodorantmerken van Unilever (Dove, Rexona en Axe) krijgen een nieuwe versie, genaamd minim™. Dit is een navulbare deodorantstick. De sticks, die van roestvrijstaal gemaakt zijn zodat ze nooit kapotgaan, gaan ongeveer een maand mee. Als de stick leeg is, kun je hem weer terugsturen naar Loop, die hem dan voor je navult. De verwachting is dat voor iedere minim stick die wordt gekocht, wel 96 verpakkingen minder worden weggegooid.

 

Unilever: tandpastatabletten

tandpastatabletten

Ook op het gebied van mondverzorging komt Unilever met een duurzame oplossing. Het merk Signal komt nu met tandpastatabletten. Het verschil met gewone tandpasta is dat je op de tabletten moet kauwen en daardoor geen water nodig hebt. Verder werkt het hetzelfde als gewone tandpasta (je moet dus wel nog steeds poetsen en spoelen). Dus als jij meestal de kraan open laat staan tijdens het tandenpoetsen omdat je je tandenborstel telkens nat wil maken, is dit misschien een goed idee voor jou, om zo waterverspilling tegen te gaan.

 

Nestlé: Häagen-Dazs

Nestlé

Het ijsmerk Häagen-Dazs gaat nu ook navulbare verpakkingen ontwikkelen. Consumenten die een navulbaar product via Loop bestellen, krijgen het aan de deur geleverd en later wordt het weer opgehaald, schoongemaakt en weer gevuld. De nieuwe Häagen-Dazs potten hebben dubbele lagen en zijn gemaakt van staal, waardoor het ijs in optimale conditie blijft tijdens het vervoeren en de consumptie. Het design zorgt er ook nog eens voor dat het ijs aan de bovenkant sneller smelt dan het ijs aan de onderkant van de pot.

Verder gaat Mondelez International roestvrijstalen verpakkingen voor Milka koekjes maken, doet Pepsico dat voor Quaker Cruesli, komen Tropicana (Pepsico), Hellman’s (Unilever) en Red Clean Skin Care (Unilever) met glazen navulbare flessen en potten en willen Evian (Danone) en Coca-Cola, met behulp van Loop, flessen van 100% gerecycled plastic gaan produceren.

 

Wel duur zeker?

Dat deze initiatieven goed zijn voor het milieu omdat het plastic afval vermindert, is erg leuk, maar dit is zeker 10 keer zo duur als een normale verpakking? Ik hoor het je al vragen. Volgens Amerikaanse website The Verge zullen de producten ongeveer even duur zijn als de verpakkingen die je na een keer gebruiken weg moet gooien, maar moet je iets extra’s betalen voor de verpakking, wat zal zijn tussen de $1 en $10. Verder zullen de bezorgkosten beginnen bij $20, maar worden ze minder voor elk product dat je toevoegt.

Loop

Klinkt goed, hoe kan ik meedoen?

Als je in Parijs, New York, New Jersey of Pennsylvania woont, heb je geluk. De trial zal rond mei dit jaar namelijk daar gehouden worden. Later dit jaar zal het ook in Londen getest worden door Tesco en in 2020 staat de trial voor Tokio op het programma. Wanneer het in Nederland wordt getest of verkocht is nog niet bekend. Wij zullen nog even geduld moeten hebben dus.

 

Conclusie

De initiatieven van Loop zijn erg goed, en ik denk dat als de service ook gebruiksvriendelijk, snel en niet super duur is, dat veel mensen er ook wel gebruik van gaan maken. Zeker omdat het idee van herbruikbare flessen ook niet nieuw is. Vroeger kwam de melkboer ook aan de deur om nieuwe flessen melk af te leveren en lege flessen weer op te halen. Dan is het best een logische stap om dit met andere producten ook te proberen.

Zou jij snel van het platform Loop gebruikmaken denk je?

 

Bronnen:

https://www.unilever.nl/news/persberichten/2019/unilever-ontwikkelt-duurzame-herbruikbare-en-navulbare-verpakkingen-en-draagt-bij-tot-het-verminderen-van-afval.html

https://www.nestle.com/media/news/nestle-haagen-dazs-loop-reusable-packaging-initiative

https://ir.mondelezinternational.com/news-releases/news-release-details/mondelez-international-joins-innovative-loop-platform-reduce

https://www.businesswire.com/news/home/20180118005342/en/evian%C2%AE-Transforms-Approach-Plastic-100-Circular-Brand

https://www.loopindustries.com/en/article/pepsico

https://www.theverge.com/2019/1/28/18200449/loop-reusable-packaging-subscription-service-pepsi-nestle-unilever

 

The following two tabs change content below.
blank

Linda Krekelberg

Linda studeert Marketing Management en blogt sinds september 2018 voor Markethings.net. Haar interesses liggen onder andere bij marketingcommunicatie, consumentengedrag en contentmarketing.
blank

Laatste berichten van Linda Krekelberg (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.