Analytics en DataBlogCommunicatieE-commerceMarkethings.net inspireert

Netflix schoolvoorbeeld van de Social Marketeer

Geschreven door Merijn Meure – Marug.nl

Iedereen praat erover, heeft er een abonnement op en is er verslaafd aan: Netflix. De sinds 2015 extreem snel groeiende streamingsdienst vernieuwt onze manier van series en films kijken. Tijd om de succesformule eens met een marketing oog onder de loep te nemen.

Succesfactoren

In Nederland zijn er 2 miljoen Netflix junkies en wereldwijd zelfs 110 miljoen, wat een behoorlijke prestatie is voor een internetdienst. De generaties voor ons nog kunnen namelijk nog wel eens conservatief zijn op het gebied van internetdiensten. Dat zoveel mensen er gebruik van maken, komt met name door het gebruiksgemak. Door de eenvoudige opzet kan iedereen Netflix gebruiken. Daarnaast krijgen alle klanten door middel van persoonlijke suggesties films en series te zien die zij leuk vinden. De goede prijs zorgt ervoor dat de concurrentie van substitutiediensten zoals dvd’s en filmverhuur veel marktaandeel verliezen. Je zou kunnen zeggen dat Netflix in vergelijking een all-you-can-eat is voor een maand lang, tegenover een normaal restaurant voor één avond.  

Ongeremd taalgebruik

Naast al deze elementen die leiden tot het succes is het natuurlijk belangrijk dat mensen in contact komen met Netflix, er over horen en er mee bekend raken; de marketing. Hier ligt misschien dan ook wel dé bron van het succes. Wat erg opvalt aan de marketingstrategie van Netflix is het social media gedrag. Ze praten remloos mee alsof ze zelf één van de serie kijkers zijn. Ter verduidelijking een aantal voorbeelden:  

Doordachte timing

Deze eigen Twitter-stijl lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo doordacht maar dat is het absoluut wel. Door het gesprek over de verschillende series gaande te houden zorgen ze voor meer interesse en populariteit van series. Dit gebeurt door een scherpe timing met onder andere aankondigingen. Bijvoorbeeld toen House of Cards seizoen 3 online kwam. Mede door het droppen van alle afleveringen in één keer ontstond er een aantal dagen veel activiteit op de social media. Op het moment dat dit afnam kwam Netflix met de aankondiging over een nieuw seizoen, waardoor de activiteit weer toenam en er een nieuwe groep kijkers bereikt werd. Dit patroon zien we vaker terug bij veel verschillende series.


De activiteit op Twitter over House of Cards seizoen 3 vanaf de release

Zorg dat je niks mist

Daarnaast gebruikt Netflix social media ook om klanten vast te houden. Het maandelijkse klantvriendelijke switch-on switch-off abonnement zorgt er weliswaar voor dat klanten sneller lid worden, maar ook dat klanten gemakkelijk opzeggen. Als we kijken naar het aantal keer dat ‘Netflix’ en ‘next month’ op twitter samen in een bericht staan zien we dat richting het eind van de maand de activiteit toeneemt.

Social media marketing heeft veel voordelen; de kosten zijn laag, het bereik groot en de doelgroep zoekt jou in plaats van andersom. Vanzelfsprekend is dit niet de enige manier waarop Netflix promotie maakt, maar het succes bewijst deels wel het effect van digital marketing. Tegenwoordig heeft elk bedrijf natuurlijk social media kanalen, maar Netflix laat zien dat het weet hoe social media op een effectieve manier gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.