Blog

NI HAO CHINA!

Asset | Marketing organiseert ook dit jaar weer The International Marketing Expedition (TIME). Acht enthousiaste deelnemers en vier commissieleden staan te popelen om Nederlandse bedrijven bij te staan met onderzoek in een interessante buitenlandse markt.
De bestemming dit jaar is China. China staat natuurlijk nog steeds volop in de belangstelling door de hoge economische groei dat het land heeft. Na uitgebreid vooronderzoek in Nederland, dat zal starten in juli, zullen de studenten in oktober een maand in China onderzoek doen naar bedrijfsspecifieke kansen of het oplossen van bestaande bedrijfsspecifieke problemen in de Chinese markt. De studenten zullen gedurende het gehele onderzoekstraject begeleid worden door vier leden van het Marketing Departement van Tilburg University.

Onderzoeken die uitgevoerd worden door TIME zijn kwalitatief hoogwaardig en worden aangeboden tegen kostprijs. Daarnaast is het onderzoek per bedrijf op maat gemaakt, ieder onderzoek is verschillend. TIME biedt op deze manier voordelen voor zowel de student als het bedrijf. De deelnemers van TIME krijgen in dit project de kans om de theorie, die ze in de loop van de jaren hebben opgedaan, in de praktijk te brengen. De student voert marktonderzoek uit voor een Nederlands bedrijf en doet tegelijkertijd internationale ervaring op. Voor bedrijven is het de ideale manier om tegen een aantrekkelijke prijs op maat gemaakt onderzoek te verkrijgen naar de mogelijkheden die markt van China het bedrijf biedt. Het doel van TIME is dan ook een brug te bouwen tussen studenten en het bedrijfsleven.

Momenteel zijn de twaalf TIMErs hard aan het werk om Nederlandse bedrijven te werven voor wie dit project interessant zou kunnen zijn. Gedacht kan worden aan bedrijven die in de toekomst wellicht in China willen gaan opereren, maar ook aan bedrijven die op dit moment al werkzaam zijn in China en hierbij ondersteuning zoeken.
Kijk voor meer informatie op www.time2011.nl!
The following two tabs change content below.

Michon

Laatste berichten van Michon (toon alles)

Een gedachte over “NI HAO CHINA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.