BlogInnovatieMarkethings.net informeert

Niet meer haten op Internet Explorer

Niet vaak hoor je mensen jubelen over Internet Explorer. Integendeel. De browser van Microsoft is op internet meer dan eens onderwerp van grappen en grollen, en legt het qua gebruik af tegen browsers als Google Chrome en Mozilla Firefox (stats).


Dat Internet Explorer zo’n beetje het pispaaltje onder de internet-browsers is geworden is ook voor Microsoft geen geheim gebleven, en juist dat gegeven vormt de leidraad voor hun laatste campagne. Hierin wordt de browser namelijk betiteld als ‘The Browser You Loved to Hate’, en probeert het van haar slechte imago af te komen middels haar voorgangers belachelijk te maken. Want ja, zoals de man in het campagne-filmpje zegt: Internet Explorer was maar goed voor één ding, het downloaden van andere browsers.

Zie hier:

Verder wordt, op de speciaal daarvoor ingerichte website, de nieuwe Internet Explorer middels kek vormgegeven grafiekjes vergeleken met andere dingen die ooit hun comeback maakten, zoals bijvoorbeeld moeilijk bestuurbare fietsen, of de communicatie per vogel.

Leuk, de zelfspot. Al vind ik die Officer Cupcake in het filmpje wel erg cheesy. Vreemd is ook dat deze campagne, gericht op Internet Explorer versie numéro 9, het licht pas ziet ruim een jaar (!) na de release van deze versie. Een rare keuze, zeker gezien het feit dat de volgende versie binnenkort alweer lijkt uit te komen.

Maar goed, ik bezoek markethings.net met Google Chrome, en blijf dat ondanks de geclaimde comeback van Internet Explorer nog wel even doen. Wat jullie?

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Niet meer haten op Internet Explorer

  1. Ik blijf ook mooi google chrome gebruiken. Internet explorer faalt echt hard en is vooral verschrikkelijk om mee te werken als je je website met joomla ondersteund. Als je even denkt dat alles er goed uit ziet en je opent dan de site met internet explorer dan werkt hij nooit naar behoren. Ook is je gmail niet goed te beheren met internet explorer.

  2. Beetje vreemde reclame. Het gaat de hele tijd over hoe slecht internet explorer is en dan wel even zeggen dat er een nieuwe IE is uitgebracht. Ik gebruik zelf Firefox.
    Vond die oude reclame voor internet explorer echt heel irritant met die mensen die dan zogenaamd in je bureaublad stonden. Het valt me trouwens op dat chrome ook veel reclame maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.