BlogE-commerceInnovatieMarkethings.net informeert

NIMA Awards: Seats2meet.com meest klantgerichte bedrijf van 2011

Jaarlijks organiseert het Nederlands Instituut voor de Marketing, kortweg het NIMA, de inmiddels alom bekende NIMA Awards. Met de achterliggende gedachte om succesvolle initiatieven in de marketingbranche te stimuleren worden op dit podium prijzen in verschillende categorieën uitgereikt. Naast de titels ‘Beste Marketingbedrijf’ (Wehkamp.com), ‘Duurzaam Ondernemen’ (PLUS Retail) en ‘Digitale Marketing’ (KLM) werd ook de meest klantgerichte organisatie van het jaar 2011 in het zonnetje gezet. Deze award ging op 24 november jongstleden naar Seats2meet.com. Raoul Wijnberg, marketingstudent aan Tilburg University en tevens Asset | Marketing-lid, vervult naast zijn studie een rol bij deze organisatie en komt aan het woord.

Even voorstellen

“Mijn naam is Raoul Wijnberg en ik ben momenteel de master Marketing Management op Tilburg University aan het afronden. Toen ik tijdens een vergadering bij Seats2meet.com in Utrecht kennismaakte met de ondernemende vibe die in deze vestiging heerste, heb ik er direct gesolliciteerd en ben ik als servicemedewerker aan de slag gegaan. Inmiddels is mijn rol gericht op commerciële ontwikkelingen zoals prijsstellingen, acties voor de community en het contact met onze gasten.

Recent onderzoek naar categorisatietheorie, van onder andere meneer Roest (Roest, H. and Rindfleisch, 2010), toont aan dat wanneer een consument de gebruikssituatie heeft bepaald, deze veel meer geneigd is te zoeken naar aanwijzingen die de subcategorie bepalen dan naar aanwijzingen die typerend zijn voor productkwaliteit. In het kader van mijn masterscriptie doe ik nu ook onderzoek naar de mate van categorisatie binnen de industrie van vergaderingen en conferenties.”

Kun je iets meer vertellen over Seats2meet.com?

“Wat we momenteel zien is dat de groep ‘zelfstandige professionals’ steeds groter en belangrijker wordt. Hun aantal vormt waarschijnlijk over vijf jaar wel 40 tot 50 procent van de totale arbeidspopulatie. Ook werken ze tegelijkertijd steeds meer in verschillende samenstellingen samen met verschillende opdrachtgevers. Seats2meet.com is op deze behoefte in gaan spelen en faciliteert haar gasten nu met een dynamische omgeving om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en samen te werken.

In de toekomst willen we onder andere dat Seats2meet.com top-of-mind wordt als iemand een uurtje over heeft om te werken. Afgelopen maand lanceerden we daarom bijvoorbeeld ook een applicatie waarmee je niet alleen extreem eenvoudig een workspace kunt boeken, maar waarmee je ook kunt zien welke kennis op welke S2M Workspace locatie aanwezig is. Zo breng je dus eigenlijk vraag en aanbod van kennis met elkaar in contact en wordt de keuze om ergens te gaan werken niet meer geheel bepaald door geografische voorkeuren, maar juist ook door de beschikbare kennis op een bepaalde locatie.”

 

Wat is volgens jou de sleutel naar deze NIMA-award geweest?

“De rode draad van de pitch was dat wij als Seats2meet.com geen klanten hebben, maar denken in een waardenetwerk waarin iedereen gelijkwaardig is. Op het moment dat je iemand klant noemt, positioneer je hem of haar namelijk automatisch als eindgebruiker in het proces. Iedereen die het geluk heeft gehad college te krijgen van mijn favoriete docent, meneer Haans, zal echter kunnen beamen dat gelijktijdige consumptie en productie (samen met ontastbaarheid en vergankelijkheid) juist dé specifieke karakteristieken zijn van de marketing van diensten. Iemand automatisch neerzetten als eindgebruiker lijkt mij dan ook, zeker in het geval van diensten, zeer onverstandig en gedateerd.

Wij geloven er juist in dat je de meeste waarde creëert met elkaar; van het begin tot het einde. Daarnaast hebben wij geen marketingafdeling meer, maar vertrouwen we geheel op de kracht van onze community. Na twee jaar de NIMA Awards vanuit het publiek te hebben meegemaakt is het toch wel erg leuk om het concept, waar je je in de tussentijd voor bent gaan inzetten, deze award te zien winnen. Op onderstaande foto zie je mijn collega Vincent, waar wat mij betreft de meeste credits naar toe mogen, aangezien hij met zijn enthousiaste pitch de award definitief binnen heeft weten te slepen!”

Hoe zie je, tenslotte, jouw eigen toekomst?

“Vanzelfsprekend hoop ik door mijn afstudeeronderzoek dermate veel inzicht in de industrie van vergaderingen en conferenties te krijgen, dat ik daarna direct van grote waarde kan zijn voor Seats2meet.com. Echter ben ik ook sterk gecharmeerd van de FMCG-industrie en dan met name van bedrijven die zich met behulp van een structureel maatschappelijk verantwoord beleid weten te onderscheiden van de competitie.

Ook ben ik samen met een goede vriend recentelijk een tweede onderneming begonnen – het aanbieden van voetbalreizen op een unieke manier – wat hopelijk een succes gaat worden. Maar wat het uiteindelijk ook wordt: vaststaat dat ik hard ga werken voor iets waar ik achter sta. Daarmee hoop ik mij een leuke woning in een leuke stad (Utrecht, Maastricht, Antwerpen) te kunnen veroorloven. Als het aan mij ligt komen er dan ieder weekend veel familie en vrienden over de vloer om samen lekker een hapje te eten.”

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.