BlogMarkethings.net inspireertOverig

NMS 2011: 2Organize

Vrijdag 11 februari was het zover: nieuweling binnen de Nationale Marketing Strijd, 2Organize, organiseerde haar in-housedag. Met één dame en twee biercantusbrakke heren (respectievelijk Annet, Huib en Matthijs) toog ik naar Rotterdam om eens nader kennis te maken met dit, voor ons, onbekende bedrijf.


Zoals hiernaast te zien is, werkt men in een redelijk verouderd pand, maar maken ze wel heel duidelijk dat ze er zitten. En gelukkig zegt ook deze kaft niets over het boek, want van binnen is het een modern ingericht pand. Het bedrijf is begonnen op één verdieping, maar door de goede zaken zitten ze momenteel al op vier. Onze halte met de lift was in ieder geval de vijfde verdieping, waar we in een mooie kantine terecht kwamen. Iedere groep kwam hier samen en teamgenoten raakten al snel over vanalles en nog wat aan de praat, dus de binding begon meteen goed. Helaas was één van onze groepsgenoten vertraagd, omdat ook hij de trein moest nemen. Na een vertraging van een half uurtje kon het programma dus aanvangen. Ironisch. Waarom? Lees verder!

Verrassing

Redelijk onverwacht waren naast de deelnemers in de kantine namelijk niet enkel mensen van 2Organize aanwezig, maar ook een dame van de NS. Al snel maakte ze ons duidelijk dat we niet vóór, maar námens 2Organize een case gingen oplossen. De rest laat zich raden.

Na een korte introductie en uitleg over de case, trokken de groepjes ieder naar een aparte werkruimte waar er tien minuten voorbereidingstijd was, voordat mevrouw NS gedurende vijf minuten nog een aantal vragen kon beantwoorden.

De uitdaging die voor ons lag: zorgen dat klanten met een Voordeelurenabonnement (VDU) dit ook na hun gratis proefjaar blijven gebruiken. Een pittige kluif, als je weet dat jongeren (en eigenlijk iedereen) niet zo’n best beeld hebben bij de NS en haar VDU. In vergelijking met de auto worden de prijzen te hoog gevonden, is de reistijd vaak langer en de flexibiliteit ver te zoeken.

Daarnaast wil de NS dat er ook meer gebruik wordt gemaakt van Er-op-uit, hun faciliteiten op het station en de vervoersmogelijkheden voor het voor- en natraject (dus voordat je de trein instapt en na de rit). Denk bij dit laatste aan de OV-fiets en Green Wheels.

Mede hierdoor kwamen bij veel groepen de ‘railmiles’ bovendrijven. Hiermee spaar je, hoe kan het ook anders, punten per gereisde kilometer met de trein. Ook de koppelingen met Social Media en smartphones werden op verschillende manieren benut.

Al met al een uitdagende case, omdat het gemakkelijk was in het onderwerp en doelgroep in te leven en na een lekkere lunch met kraakverse, knisperende broodjes mocht ieder groepje zijn/haar uitwerking presenteren.

2Organize

Toen de dag al bijna voorbij was, werd er nog tijd vrijgemaakt om ook iets over het gastbedrijf te leren. 2Organize is zeer divers, want ze doen alles van marktonderzoek tot implementatie. Zo zijn er medewerkers bezig bepaalde marktsegementen uit te pluizen, terwijl hun collega’s systemen schrijven voor gepersonaliseerde mailings. Door deze grote mix van activiteiten hebben ze zich, naar eigen zeggen, weten te ontwikkelen tot één van de grootste spelers op dit gebied in West-Europa. Dus ben je geinteresseerd in marketing, heb je juist een technische/IT-achtergrond, of vind je beide gebieden (en alles ertussen) interessant: dan is 2Organize wellicht een bedrijf voor jou!

Meer weten? Check www.2organize.nl of maak een praatje tijdens de NMS 2011!

The following two tabs change content below.

Johan

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “NMS 2011: 2Organize

  1. Ik wist helemaal niets van 2Organize, maar dit klinkt wel oke. Ben benieuwd naar de NMS, is al over een weekje 🙂

  2. He Johan, klinkt leuk. Ik snap de naam alleen niet: 2organize? KLinkt niet echt als marketing. Doen zij nog meer dan? Nou, in ieder geval veel plezier op de NMS morgen!

  3. Hoi David. Waar de naam vandaan komt is eerlijk gezegd helemaal niet aan bod geweest. Zoals kort genoemd in de tekst is het inderdaad niet een puur marketingbedrijf, maar doen ze ook veel met IT en consultancy om nog maar wat voorbeelden te noemen. Misschien ook wat voor jou dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.