Blog

Online ondernemen in bedtextiel

Door Laurens Ultee

bedsupplyRuim tachtig procent van alle Nederlanders gebruikt regelmatig, minimaal één keer per week, het internet. Tevens heeft de huidige economische crisis ons geleerd dat webwinkels minder gevoelig voor crisis zijn. In het afgelopen jaar (2009) is de totale online omzet in Nederland met negentien procent gestegen. De cijfers voor 2010 zijn nog niet definitief maar wederom wordt er een flinke stijging verwacht. Afgelopen jaar zijn twee studenten (waaronder ikzelf) van de Universiteit van Tilburg een webwinkel begonnen in dekbedovertrekken en hoeslakens. Onder de domeinnaam www.bedsupply.eu proberen Laurens Ultee (student Master Marketing Management en Master Fianance) en Wouter Schreurs (eveneens student Master Finance) zich te vestigen tussen bekende online aanbieders als Neckerman, V&D en Otto.

De producten

BedSupply verkoopt uitsluitend kwaliteitsmerken binnen de textielbranche. Het is belangrijk dat een dekbedovertrek of hoeslaken gemaakt is van hoge kwaliteit stof. Duurzaamheid van de producten kan ervoor zorgen dat klanten terug komen omdat ze positief zijn. In de enkele maanden dat BedSupply actief is op het internet zijn er al vele klanten geweest die een tweede aankoop hebben gedaan. Hierbij wordt vaak aangeven dat ze tevreden zijn over de kwaliteit. Bijna alle stoffen die worden gebruikt voor onze producten komen uit Italië wat bekend staat om hoge kwaliteit katoen, satijn en flanel.

Google

Om goed gevonden te worden is SEO (search engine optimalisation) van levensbelang. Ruim negentig procent van alle zoekopdrachten binnen Nederland worden via Google uitgevoerd. BedSupply probeert hoog in google te scoren door middel van SEO activiteiten. Belangrijk hierbij is een unieke inhoud van de website waarbij Google jouw website als belangrijk gaat zien met betrekking tot bepaalde zoekwoorden. Naast het optimaliseren van de organische zoekresultaten (via niet betaalde links) heeft BedSupply een uitgebreide adwords campagne lopen. Door middel van betaalde links plaatst Google BedSupply helemaal bovenaan op bepaalde zoekwoorden.

E-quality

Omdat er bij een webwinkel geen direct contact bestaat tussen de klanten en de verkopers, probeert BedSupply.eu een zo hoog mogelijke precived e-quality te realiseren. In de wetenschappelijke literatuur is hier veel over geschreven en wordt aangegeven dat Web 2.0 hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Door toepassingen van Web 2.0 is het mogelijk interactie met de klant en door klanten onderling tot stand te brengen. Het uitgeven van een nieuwsbrief en de mogelijkheid om reviews te geven zijn hierbij belangrijke middelen.  Daarnaast is de inhoud van de website en het design ervan cricuaal. Door middel van goede productomschrijvingen met behulp van teksten en foto’s en een goed design van de website, moeten klanten online overtuigd worden om tot aankoop over te gaan. Een webwinkel kan worden gezien als een online winkelvloer met oneindig veel vierkante meters. Ondanks deze onbeperkte ruimte moeten potentiele klanten nogsteeds worden overtuigd om tot aankoop over te gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat zeventig procent van alle aankoopbeslissingen pas op de winkelvloer worden genomen (Yildirim, 2007). Een webwinkel is de online winkelvloer en dus moeten consumenten hier worden getriggerd tot aankoop over te gaan. Tot op heden gaan de verkopen bij BedSupply.eu goed, in de toekomst zie ik vele uitbreidingsmogelijkheden met betrekking tot andere webwinkels op het internet.

The following two tabs change content below.

Gastschrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.