BlogMarkethings.net informeertOverig

Online supermarkt Picnic gaat concurrentie aan met AH en Jumbo

Picnic durft het aan. De nieuwe online supermarkt Picnic zal in september haar start maken met de verkoop van boodschappen en zal hiermee in strijd gaan met andere supermarktketens als Albert Heijn en Jumbo. Door haar boodschappen gratis te bezorgen en gegarandeerd te verkopen tegen de laagste prijs, wordt het nog even zweten voor Albert Heijn en Jumbo..

Op dit moment zit Picnic (www.picnic.nl) nog in de testfase en zijn ze druk bezig met alles klaar aan het maken voor de grote opening in september. Mocht je al nieuwsgierig zijn en niet kunnen wachten? Je kan hun app downloaden en je aanmelden als testklant, waarmee zij hun service kunnen optimaliseren.

421ao8ojjasyuc0k7nw4ha2qfawc2i

Momenteel wordt nog slechts 1,5 procent van de levensmiddelenaankopen in Nederland gedaan via het internet, met een jaarlijkse supermarktomzet van 35 miljard euro. Dit zal in de toekomst enorm groeien en daar wil o.a. Picnic voor zorgen.

Niemand zag het aankomen, maar er wordt al drie jaar in het geheim gewerkt aan het oprichten van Picnic.

Het begin…

Al drie jaar wordt er door dertig mensen in het geheim gewerkt aan de nieuwe internet only supermarkt, waaronder ook Michiel Muller. Muller staat bekend om zijn innovatieve concepten, zoals de eerder opgerichtte Tango tankstations en pechhulpdienstverlener Route Mobiel. De handelsnaam voor Picnic werd inclusief het logo al in 2013 gedeponeerd.

De nieuwe supermarkt zal te werk gaan vanuit Nijkerk, waar het centrale distributiecentrum zal komen te staan. Vanuit hier worden lokale voorraadcentra bevoorraad. De eerste zal gevestigd worden in Amersfoort, waar onder de codenaam ‘Sprinter’ een proef is gestart. Incognito en speciaal ontwikkelde elektrische busjes rijden rond door de stad om boodschappen bij proefpersonen thuis te bezorgen. Op deze manier kunnen ze het logistieke proces testen, zonder dat iedereen de busjes al herkent. Ook de proefpersonen nemen ‘in het geheim’ deel aan dit proces en hebben hiervoor een geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen.

media_xll_3208137

Alle boodschappen zijn te bestellen bij Picnic. Van dagverse producten als brood, groente en vlees tot aan A- merken en een voordelig huismerk. Het is allemaal te krijgen bij Picnic en dat alles door alleen maar even een bestelling te plaatsen via een app. Ook betaling kan via deze app, zodat je bij aflevering van de boodschappen geen pinpas meer nodig hebt.

Marketingstrategie

Wij marketeers zijn erg nieuwsgierig hoe ze hun marketingstrategie zullen invullen. Hier is echter nog niet veel over bekend. Wel is duidelijk dat de focus op lage prijzen gaat liggen. Naar hun zeggen ‘de laagste prijs’. Dit willen ze waarmaken door alleen de bestelde producten ook op voorraad te hebben en hierdoor de distributiekosten laag te houden. Of het dan wel mogelijk is om de ‘voor tien uur besteld is morgen bezorgd’ strategie aan te houden dat moet nog blijken.

Zal er een nieuwe prijzenoorlog ontstaan wanneer de prijzen van Picnic stukken lager zijn? Ik ben in ieder geval benieuwd hoe Albert Heijn en Jumbo gaan reageren op deze onverwachte nieuwe concurrent.

   Picnic picnic

 

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.