BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Ontmoet Greenhouse Group!

Door Anouk Dijkhoff

In deze blog wil ik jullie graag voorstellen aan dé werkgever van Zuid-Nederland in het digitale speelveld en tevens de nieuwe partner van Asset | Marketing: Greenhouse Group. Greenhouse Group is in 2009 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een holding met zes verschillende dochterondernemingen en in totaal 150 ‘online geeks’. De bedrijven die hieronder vallen zijn: Blue Mango Interactive, Fresh Fruit Digital, SourceRepublic, Blossom, FlxOne en Withlocals. In deze blog kom je meer te weten over hoe het bedrijf is ontstaan en wat ze precies doen.

Logo-GHG_new

Van start-up tot Greenhouse Group

Om erachter te komen waar Greenhouse Group precies voor staat, sprak ik met de oprichter van het concern: Marijn Maas. Tijdens zijn studie heeft hij samen met medestudent Frank Sanders het bedrijf Typhone.nl opgericht, waarbij mobiele telefonie via internet werd aangeboden. Dit was erg vernieuwend voor deze tijd (1999) en zo is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste online telecom retailer van Nederland, geroemd om hun online marketing. Na 7 jaar besloten Frank en Marijn om verder te gaan in online marketing en zo is Blue Mango ontstaan, dat zich richt op de gehele online marketing mix voor grote bedrijven. Deze mix bestaat uit Display Advertising, Search (SEA/SEO/Linkbuilding), Affiliate Marketing, Social Media, Mobile Marketing, Real Time Bidding, Conversion Rate Optimization en Web analytics. Door het succes van Blue Mango was de klantvraag groot en in 2009 is besloten de dienstverlening van Blue Mango uit te breiden om op die klantvraag in te kunnen spelen. Hiertoe zijn Fresh Fruit en SourceRepublic opgericht en het begin van Greenhouse Group was ingeluid. Greenhouse Group vormt een broeikas voor mensen met ambitie, talent en goede ideeën. Wanneer een idee kan uitgroeien tot een bedrijf, biedt Greenhouse Group kansen hiervoor. Iedere dochteronderneming van Greenhouse Group heeft haar eigen ondernemingsplan en core business. Zo biedt Fresh Fruit Digital haar klanten ook delen van de online marketingmix aan en is SourceRepublic gericht op Content marketing. Onder de vlag van Greenhouse Group zijn na 2009 nog drie bedrijven ontstaan, te weten Blossom (gericht op social media), FlxOne (gericht op real time bidding) en Withlocals (een online platform voor reizigers). De bedrijven binnen Greenhouse Group onderscheiden zich van andere online-marketingbureaus doordat zij naar eigen zeggen echte ‘geeks’ zijn en data een rode draad is binnen het bedrijf.

Foto blog

Fun, Dedication & Innovation

Greenhouse Group is gebaseerd op de kernwaarden ‘Fun, Dedication & Innovation’. ‘Dedication’ staat voor passie voor je vak en je klanten. ‘Fun’ hebben met elkaar is de belangrijkste kernwaarde van het bedrijf. “Wie met plezier naar zijn werk gaat heeft meer energie om de beste resultaten te bereiken voor de klant”, aldus Marijn Maas. ‘Innovation’ is ook zeer belangrijk om de klant voorop te kunnen laten lopen in de snel ontwikkelende markt van online marketing. ‘Innovation’ staat voor de ruimte om jezelf te ontwikkelen tot de professional die je wilt zijn. Greenhouse Group opereert in een dynamische en flexibele omgeving en stimuleert dan ook dat werknemers zelf innovatief blijven. Hiervoor zijn er binnen de holding drie platforms opgericht. Binnen de ‘Academy’ worden er veel inspirerende activiteiten georganiseerd om de kennis te verbreden. Hier vallen ook trainingen en cursussen voor werknemers onder. Daarnaast komen de werknemers met goede ideeën en om deze optimaal te kunnen benutten is ‘Incubator’ opgericht. Hierbij kunnen werknemers hun ideeën pitchen voor het bedrijf en krijgen zij de kans deze droom te realiseren. Zo zijn alle ondernemingen van Greenhouse Group ontstaan uit ideeën van werknemers. Ten derde is ‘Labs’ speciaal voor studenten opgericht, om zo de ambities van de jonge, nieuwe generatie te kunnen verwezenlijken. Je zou zeggen dat een bedrijf die binnen zeven jaar al zes verschillende ondernemingen heeft opgezet wel uitgebloeid is. Echter is het doel van Greenhouse Group om elke drie jaar nog twee nieuwe bedrijven te starten en om meer internationaal te gaan.

bottle

Meer informatie

In het aankomende Markethings Magazine spreken we met een viertal werknemers van Greenhouse Group die vertellen over hun ervaringen binnen de verschillende dochterondernemingen. Houd het komende magazine dus goed in de gaten als je meer wilt weten over hoe het is om te werken bij Greenhouse Group. Ben je inmiddels enthousiast geworden, kijk dan snel op: www.werkenbijgreenhousegroup.com of check het stageboek op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.