BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net informeert

Op bezoek bij CCO Automatisering

Vorige week is markethings.net op bezoek geweest bij het bedrijf CCO Automatisering in Oosterhout. We hebben daar gesproken met Niels Vonck, directeur van CCO Automatisering. Niels Vonck heeft ons veel verteld over de historie van het bedrijf en de manier waarop het bedrijf zich de afgelopen decennia heeft aangepast aan de veranderende wereld. Daarnaast gaat hij in op een recente transformatie waar het bedrijf momenteel druk mee bezig is.

Wanneer is het bedrijf opgericht?logo cco 200x225

CCO automatisering is 30 jaar geleden opgericht door mijn vader. Hij is onder de naam Computer Centrum Oosterhout een kleine computerwinkel in Oosterhout begonnen. In eerste instantie richtte hij zich met deze winkel op particulieren die een computer wilde kopen, iets wat toen net in opkomst was.

 

Vanaf wanneer is het bedrijf zich gaan richten op zakelijke klanten?

Na een jaar of vijf verkocht de winkel steeds meer aan zakelijk klanten. Om hier beter op in te spelen zijn we toen verhuist naar een groter pand en is de naam van het bedrijf gewijzigd naar CCO Computers. In de jaren ’90 waren hebben we geprofiteerd van de snelle stijging van vraag naar computers. We hebben ons toen ook veel bezig gehouden met het aanleggen van netwerken bij bedrijven. In de jaren ‘90 hebben we dan ook geleidelijk de switch gemaakt naar een bedrijf dat zich uitsluitend op de zakelijke markt richt.

Wat betekende de komst van internet voor CCO Automatisering?

Door de komst van het internet was het voor producenten van hardware steeds makkelijker om direct aan bedrijven te verkopen. Daarnaast raakte de computermarkt verzadigd. Bedrijven kochten computers alleen nog maar als vervanging. Door deze directe verkoop daalde de marges op computers sterk. Het was niet mogelijk om winstgevend te blijven door ons alleen op de verkoop van hardware te richten. We zijn daarom geswitcht van een aanbieder van producten naar een aanbieder van diensten. Deze switch is in 2006 begonnen. Vanaf 2009 zijn we een echte dienstverlener.

IMG_9345

Wat voor een diensten leveren jullie?

Wij zijn een totaalleverancier op het gebied van ICT. We bieden oplossingen aan onze klant, waarbij je naast advieswerk moet denken aan behoefte om van overal te kunnen werken, te kunnen printen de mobile devices binnen een organisatie te beheren , WiFi-netwerk, installaties van servers en alle software die het bedrijf gebruikt. Alle hardware producten die klanten van ons nodig hebben nemen ze af via ons. We hebben hier een aparte webshop voor. We verkopen dus nog wel producten, maar dit is puur ter ondersteuning van de diensten die we leveren.

Kun je wat meer vertellen over de recente ontwikkelingen binnen jullie bedrijf?

Vorig jaar hebben we de manier waarop we hard- en software verkopen omgegooid. We verkopen de producten nu vanuit een online B.V. De focus ligt nu echt op de diensten. Waar we voorheen een aanbieder waren van ICT oplossingen, profileren we ons steeds meer als een aanbieder van resultaat. Het is erg uitdagend om deze transformatie goed over te brengen op onze klanten. Dit is de reden dat we nu meer naar onze marketing kijken. Om dit beter te organiseren zijn we momenteel op zoek naar een marketing stagiair.

Wat voor een werkzaamheden gaat deze stagiair uitvoeren?

De stage bestaat uit meerdere onderdelen. We hebben sinds kort een nieuwe website, die beter aansluit op onze nieuwe werkwijze. Er valt echter nog veel te behalen op het gebied van SEO. De stagiair zal in gesprek gaan met verschillende partijen die ons kunnen helpen de website te optimaliseren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om veel over SEO te leren. Daarnaast willen we ook kritisch gaan kijken naar ons huidige imago en hoe dit uitstraalt op onze klanten. We hebben al een klein begin gemaakt door onze huisstijl onder de loep te nemen. We willen hier echter verder in gaan, dit is iets wat de stagiair zou kunnen onderzoeken. ‘Sluit de manier waarop we naar buiten treden aan op de diensten die we aanbieden?’ Dat is een vraag die centraal staat bij deze stage.

Wat maakt de stage zo uitdagend?

Ik ben de enige binnen het bedrijf met een bedrijfskundige achtergrond. De rest van de werknemers zijn allemaal technisch opgeleid. De stagiair komt daardoor binnen als de marketingexpert van het bedrijf. Je hebt hierdoor veel vrijheid om met ideeën te komen en deze door te gaan voeren. Daarnaast is het een stage waar je veel kan leren over SEO en online marketing, aangezien er nog veel verbeter kan worden aan de website.

Ben jij op zoek naar een interessante marketingstage waarin je jouw creativiteit kwijt kan en veel kan leren over online marketing? Bekijk dan nu de vacature. Solliciteren op deze stage kan door het sturen van je CV, motivatiebrief en bij voorkeur een portfolio naar n.vonck@cco-automatisering.nl.

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.