BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Op zoek naar de Coca-Cola light hunk

Stel je eens voor, je loopt rustig en nietsvermoedend over het Zuidplein in Rotterdam. Om je heen lopen mannen en vrouwen in pak, druk telefonerend terwijl ze van het ene gebouw naar het andere lopen. Niets bijzonders, dit is immers de dagelijkse gang van zaken in het zakendistrict van Rotterdam. Tot plotseling de tuinmannen die druk bezig zijn de plantsoenen te onderhouden hun shirts uittrekken en met ontblote bovenlichamen het gras en de struiken onder handen beginnen te nemen. Waarom? Omdat CocaCola op zoek is naar de Nederlandse Coca-Cola light hunk. 

Zoektocht naar Coca-Cola light hunk

Op 24 april 2014 stunt Coca-Cola door tientallen tuinmannen plots met ontbloot bovenlichaam de plantsoenen onder handen te laten nemen. Dit zorgde voor aardig wat awareness en bovendien heel mooi beeldmateriaal. Met deze stunt geeft Coca-Cola de aftrap voor de zoektocht naar de Nederlandse CocaCola Light hunk. Vrouwen met een echte Coca-Cola light man in hun omgeving kunnen hun buurjongen, broer, collega of vriend opgeven via Coca-Colalight.nl en maken zo kans op een weekend naar Parijs. Maar wat is nu een echte Coca-Cola man?

Op zoek naar de Coca-Cola light hunk
Een aangename verassing op het Zuidplein in Rotterdam

Media icoon

De Coca-Cola light hunk is een media icoon. In 1994 bracht hij in de eerste Coca-Cola light commercial als bouwvakker het hoofd op hol van miljoenen vrouwen over de hele wereld. Daarna kwam de Coca-Cola Light man nog terug als glazenwasser, bezorger en klusjesman. Vorig jaar maakte hij zijn comeback als sexy tuinman, over deze commercial is op Markethings.net een blog geschreven. De Coca-Cola man is een man die de full-package heeft, dus niet alleen een six-pack, maar ook humor en charme. Ja mannen, jullie lezen het goed, wanneer vrouwen op zoek gaan naar een hunk gaat het niet alleen om het uiterlijk…

Emotional Benefits

Op social media wordt de actie van Coca-Cola goed opgepakt. Vrouwen geven massaal hun Coca-Cola Light hunk op en roepen al hun Facebook/Twitter/Instagram vrienden op te stemmen. Hier wordt dan ook zeker gehoor aan gegeven, want iedere vrouw heeft toch wel even 5 minuutjes om de lekkerste mannen van Nederland te bekijken? Coca-Cola heeft dan ook een zeer succesvolle campagne neergezet. Door eerst awareness te creeren met een stunt en vervolgens via diverse media de wedstrijd aan te jagen zodat deze op social media viral gaat heeft Coca-Cola slim verschillende soorten media ingezet. Voor een goede marketing campagne is het dan ook erg belangrijk dat een goede combinatie van diverse media ingezet wordt. Coca-Cola heeft dit bij deze campagne goed aangepakt. Daarnaast is bewonderenswaardig hoe het merk het steeds weer voor elkaar krijgt om zo goed in te spelen op de emotie van de consument. Niet alleen met de feestdagen weten zij het ultieme kerstgevoel naar boven te roepen. Ook met een campagne als deze wordt weer goed ingespeeld op emotional benefits van het merk. Coca-Cola weet echt een gevoel rondom het merk te creëren. Werkt het bij jou? En heb jij al gestemd op je favoriete Coca-Cola light hunk?

 

Heb jij al gestemd op je favoriete Coca-Cola light hunk?
Heb jij al gestemd op je favoriete Coca-Cola light hunk?

 

 

The following two tabs change content below.

Marly

Laatste berichten van Marly (toon alles)

Een gedachte over “Op zoek naar de Coca-Cola light hunk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.