Blog

Opmerkelijke reclamecampagne OHRA op Youtube

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij OHRA heeft Youtube op een opmerkelijke manier ingezet bij een reclamecampagne. Centraal bij de campagne staat de commercial ‘Bom in Eend’, waarbij alles dat zo’n beetje fout kan gaan fout gaat. Tot zover bekend terrein. Via een link naar het account van OHRA kom je echter op een pagina terecht waarop naast de commercial ook andere ‘aparte filmpjes’ aan bod komen. Is dit het nieuwe Youtube adverteren? Wat is de toegevoegde waarde van deze ‘aparte filmpjes’?

Bom in Eend commercial Ohra

In eerste instantie zie je de welbekende commercial die ook op TV te zien is. Het gaat daarbij om onderstaand filmpje, waarin de hoofdrolspeler van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Terwijl de man alleen maar wat schade heeft aan zijn auto doordat hij moest uitwijken voor een eend, geloven de medewerkers van de verzekeringsmaatschappij dat een vrouw te kampen heeft met een bom in een eend. De conclusie is volgens de commercial dat de klant bij Ohra direct geholpen wordt door de juiste persoon. Tot zover de heldere boodschap.

Andere opmerkelijke filmpjes

Vervolgens start op http://www.youtube.com/ohranl een kort filmpje met een kokende Aziaat in de hoofdrol. Als er een eend verschijnt, hakt de beste man de staart van de eend eraf. Het hierna volgende filmpje doet denken aan een oud spelletje op de Atari 2600. Een eend vliegt tegen een Chinook Helikopter, waarna een ontploffing volgt en alles op zwart gaat. Vervolgens word je aangemoedigd om het filmpje te delen.

Wat vinden jullie?

Heb jij het filmpje bekeken? Wat is in jouw ogen de toegevoegde waarde van de twee andere opmerkelijke filmpjes naast de ‘Bom in Eend’ commercial? Maken deze filmpjes de boodschap duidelijker of juist minder duidelijk? Laat het weten bij de reacties op deel het blog middels de social media buttons.

The following two tabs change content below.

Gastschrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.