BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Opvallen doe je zo: RENOVA MINI train

Afgelopen week heb ik een guerrilla marketing actie voor het autodealerbedrijf RENOVA MINI mogen begeleiden. Het dealerbedrijf uit Breda had een zestal MINI Cooper en Cooper S geprepareerd om de naamsbekendheid en attentie voor het nieuwe model MINI aan te trekken in het rayon van de RENOVA group, te noemen Breda, Tilburg, Waalwijk en omstreken. Met een aantal studenten zijn we door dit rayon  in colonne gereden, genaamd de RENOVA MINI train. In deze blog vind je beeldmateriaal van deze marketing actie waar ik persoonlijk nog met een bijzonder goed gevoel op terugkijk.

_MG_6011
RENOVA MINI’s sky is the limit

Dan heb je 6 bestickerde auto’s.. maar hoe val je dan ECHT op?

Het devies voor de actie was om op te vallen in het rayon. Nu is dit niet zo moeilijk met een zestal nieuwe auto’s in felle kleuren en LED-verlichting,  maar daarmee scheidt je nog niet geheel het kaf van het koren. Nu krijg je al het nakijken door langzamer op de weg te gaan rijden of langs terrasjes te flaneren met het nummer ‘Happy’ van Pharrell Williams op maximaal volume. Dit klinkt al ‘hip and happening’, wat in lijn is met de MINI kernwaarden. Maar wij gingen een stap verder met onze RENOVA MINI train.

_MG_6084
RENOVA MINI follows the leader!

Brutale honden

mini-cooper-video-shoot-2
maak kennis met MINI’s mascotte: de Bulldog Spike

Vanuit de dealergroep kreeg ik met de MINI chauffeurs de opdracht om steeds meer brutaal te worden in onze MINI actie. Dit hield in: we mochten overal komen waar we konden komen (Lees: konden, niet mogen). Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het bezetten van rotondes, een bijzonder bezoek aan verschillende winkelstraten, het dwars door een overdekt winkelcentrum rijden en hebben we een uitstapje gemaakt in een mooi pretpark, te vinden in Kaatsheuvel. Lekker spontaan en brutaal, lekker MINI. Wil je weten hoe dat eruit heeft gezien? bekijk het prachtige beeldmateriaal hieronder dat geschoten is door www.embee87.com

Een zestal MINI's stapvoets door een winkelcentrum
RENOVA MINI goes shopping
_MG_6033
RENOVA MINI picks a terrace and has a drink
_MG_6042
RENOVA MINI goes chilling in the citypark
Recht in beeld op de snelweg
RENOVA MINI is king of the road!
_MG_5884
RENOVA MINI has fun at Kaatsheuvel!

In het bijzonder zou ik nog de volgende personen willen bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische ervaring!

  • Jan-Hein Alkemade
  • Stijn van Roij
  • Pascalle van der Horst
  • Maurice Bergers en zijn fotografiebedrijf www.embee87.com voor de prachtige foto’s!
  • Peter van der Eijk
  • Alle andere vrijwilligers die hebben meegeholpen aan de RENOVA MINI train!

 

The following two tabs change content below.

Max S

Hallo Markethings-lezers! Ik ben Max Sonneveld en ik ben November begonnen met het schrijven van blogs voor deze website. Na mijn HBO-opleiding Commerciële Economie te hebben afgerond in Rotterdam ben ik dit jaar begonnen met mijn pre-master Marketing Management aan deze mooie Universiteit. Gedurende mijn vorige opleiding heb ik een grote interesse gevormd voor de auto-industrie, zo heb ik een stage gevolgd bij General Motors en heb ik een tijd bij een Ford-dealer in Schiedam gewerkt. Bij Markethings wil ik het naast marketing gerelateerd automotive-nieuws ook gaan verdiepen op andere spraakmakende onderwerpen, ik wens jullie in ieder geval veel leesplezier!

Laatste berichten van Max S (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.