Blog

Opvallende mailing Pondres bij degradatie Willem II

Opvallende mailing Pondres bij degradatie Willem IIHoofdsponsor Pondres van de Tilburgse voetbalvereniging Willem II heeft de aankomende degradatie naar de Jupiler League aangegrepen om een opvallende mailing naar een groot aantal eredivisiesponsoren te sturen. Ook de supporters heeft men als Pondres zijnde niet vergeten. Zij worden tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen namelijk voorzien van een toeter waarmee men Willem II massaal kan ondersteunen.

Mailing naar eredivisiesponsoren

De mailing bevat een gepersonaliseerde tissuebox, vermoedelijk om de tranen volgend op de degradatie van de op één na oudste Eredivisieclub (na Vitesse uit Arnhem) weg te vegen. Daarnaast bevat het een flesje Jupiler, verwijzend naar de naam van de eerste divisie waarin Willem II volgend seizoen uitkomt. Tenslotte krijgt men een code waarmee men op 15 mei via Eredivisielive.nl de (voorlopig) laatste eredivisiewedstrijd van Willem II kan bekijken.

Toeterende supporters

Bovendien delen Pondres, supporterstichting KingZine en de Young Business Club van Willem II op 15 mei, tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen voor Willem II, ongeveer 10.000 toeters uit aan de supporters van de geplaagde Eredivisieclub. Hiermee kan het Tilburgse publiek het team tijdens de wedstrijd massaal ondersteunen.

Wat vind jij?

 1. Wat vind je van de mailing naar een groot aantal Eredivisiesponsoren?
 2. Denk je dat Pondres hiermee haar doel zal bereiken?
 3. Hoe denk je over de actie van Pondres voor de supporters van Willem II?
 4. Is dit trieste moment voor Willem II wel het juiste moment om je als hoofdsponsor zo sterk te profileren?

Laat het weten bij de reacties op deel het blog middels de onderstaande buttons.

         


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

4 gedachten over “Opvallende mailing Pondres bij degradatie Willem II

 1. Vind deze mailing erg ludiek verzonnen, een schot in de roos.
  Als WII fan kan ik het ook erg waarderen, juist bij dit dieptepunt voor de club zijn dit soort initiatieven met een knipoog erg welkom. Een mailing met een flesje jupiler en een tissuebox voor de afscheidstranen zijn erg creatief. Ik zou dat pakket zelf ook goed kunnen gebruiken 😉

  Daarnaast denk ik dat het ook nog eens een goede gelegenheid voor pondres is om zich te profileren richting potentiële klanten. Ze vallen juist extra positief op door zoiets bij een negatieve gebeurtenis te doen.

 2. Een erg goede actie.
  Ik vraag me alleen af waarom ze die tissuebox niet ook aan de supporters hebben gegeven. Denk dat die het harde kunnen gebruiken dan de sponsoren.

 3. Vindt het zelf wel een mooie actie, zijn maar weinig bedrijven die zich op zo’n moment op de voorgrond presenteren terwijl bovenstaand voorbeeld toch aantoont dat het voor publiciteit kan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.