BlogMarkethings.net inspireertOverig

Patatje Co-creation

Iedereen heeft vast wel eens een van de drie Lay’s wedstrijdsmaken geproefd, onderdeel van de “Maak de Smaak” campagne, een landelijke wedstrijd voor het co-creëren van een nieuwe Lay’s smaak. Met Patatje Joppie, NR. 66 Babi Pangang en Mango Red Chillie als finalisten is op zondag 12-12-’10 bekendgemaakt dat Patatje Joppie met een overweldigende 72% van de stemmen de grote winnaar is!

Dit heeft niet zo 1 2 3 plaats kunnen vinden en hier is dan ook veel voorbereiding aan vooraf gegaan, met onder meer 678.682 inzendingen in Mei van 2010. Waar er vervolgens door Mr. Joop Braakhekken himself als juryvoorzitter 3 finalisten uit gekozen zijn. Deze hebben vervolgens vanaf 04-10-’10 in alle winkelschappen gelegen om van Jan en alleman een proefpersoon te maken. In het hele land waren deze smaken nog amper aan te slepen, zo veriaty seeking als wij hollanders zijn, “wat de boer niet kent.”. Waarna wij allemaal onze stem uit gingen brengen op onze favoriet, wij zijn per slot van rekening dol op een talentenjacht. en zo wilden het geschiede dat na 216.739 stemmen Patatje Joppie als de grote winnaar uit de bus kwam.

Dit alles was een terugkomend onderdeel van het kijkcijferkanon “Life 4 You” van Carlo en Irene, enige twijfel over sponsoring / sluikreclame / product placement kunnen wij dan nu toch zeker wegnemen. Des al niet te min, het klapvee smulden met volle teugen en de huisvrouwen haalden in grote getale het nieuwe smaakje in huis.
Lang verhaal kort, een co-creation concept met een dikke 10 ten uitvoeren gebracht. Interactie tussen consument en bedrijf, om vervolgens iedere partij tevreden weg te zien lopen na een succesvolle samenwerking. Lay’s met veel publiciteit, WOM, en een nieuwe “exclusieve” smaak voor 2012. En bedenker Peter Boogaard zijn minute of fame, 25.000 euro, en tevens 1% van de gehele Joppie omzet.

Deze blog is gemaakt door de AME commissie van MAAmsterdam en ook verschenen op Informaatie.nl

The following two tabs change content below.

InforMAAtie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.